Putko najbrži, a Dalmatinski galeb najseksi tovar

Slika korisnika admin
Velimir BRKIĆ
Ulogu doktora od tovara i ovog puta je besprijekorno odradio Frane Torbarina Dika

Treći put za redom Andrija Smolić Smoljo na leđima tovara Putka prvi je na veliku radost od oko sedam tisuća gledatelja iz cijele Europe prošao kroz cilj 44. trke tovarov Memorijal kenje Vijole, održane u nedjelju navečer u Sukošanu, na tovarećoj pisti od Sportskog centra do Ruševca.

Nakon što je vlasnik tovara Božo Dević pet puta zaredom osvojio šampionsku titulu, ovo je osma uzastopna Putkova pobjeda sukošanskog brenda.

U konkurenciji od 12 tovara, sukošanskih i onih u vlasništvu Knjinjanina Paška Perića Pajica, koji u ergeli ima 30-ak tovara, drugo mjesto su osvojili Dragan Krešan Crnko i njegov Dalmatinski galeb. Ovaj domaći sukošanski tovar za jedan jedini bod pobijedio tovara Putka te je osvojio i laskavu titulu najseksi tovara, veliki paket kondoma i sanduk energetskog pića.

Treće mjesto pripalo je Marku Peiću Pitu i tovaru Zavodniku. Za razbiti zlu volju i nasmijati domaći svit i furešte, nagrada za "najlijenijeg tovara bez konkurencije" ovjenčala je tovara Maratonca kojeg je jahao Zoran Rašo. U konkurenciji nešto manje lijenih tovara Don Juana, Casanove, Ševca i Cvitka zaradio je veliki paket tableta Praksiten.

Tovari se na velika vrata vraćaju u Sukošan. Za čak pet mladih tovara u vlastitoj ergeli posebnu nagradu je dobio Ante Pavić Arif. Nagrađen je i jedini jahač izvan Sukošana, furešt Krunoslav Tomljanović iz Slavonskog Broda.

U organizaciji Općine Sukošan i Turističke zajednice ova spektakularna turističko promidžbena manifestacija, koja se održava na spomen rano preminule kenje Vijole (maskote sukošanske družine Sinji galeb, koja je još 1969. godine pokrenula trke tovara) započela je defileom tovara.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno

Komentari

Slika korisnika zadar.men
jo budale od novinara sa trgovačkon školon, da 7000 ljudi...neko bi i mislija da je tako....nikad manje svita nije bilo na trki dosad...bija tamo i vidija....bez veze... nema svita nigdi ljudi moji...više je bilo 60-tih godina nego sad...a ti Brkiču osavi se pisanja...lopove...
Slika korisnika Panco1
A ti si toliko pismen i skolovan sto vidimo iz prilozenog?! Tebi ukrao pa ga nazivas lopovom?! Ti gledao njegove diplome pa znas koju skolu ima? Sram te moze biti