Škabrnja po četvrti put

Slika korisnika admin
kkasteloskabrnja
Zvonko KUCELIN
Škabrnja opet slavodobitna u Ljetnoj ligi

U vrlo kvalitetnoj košarkaškoj predstavi pred punim tribinama, Škabrnjani su u triler završnici pobijedili Arbanase i tako četvrti put osvojili naslov prvaka ljetne košarkaške lige.

Minutu prije kraja Ivan Čular pogađa tricu te vraća Arbanase u utakmicu (74:76). U penal završnici Arbanasi su uspjeli dobiti zadnji napad, deset sekundi prije kraja na minus tri koša (76:79). Čular je dobio priliku tricom odvesti utakmicu u produžetak, no nije ušlo, i slavlje oko 100-njak prisutnih navijača Škabrnje je moglo započeti.

Utakmicu su puno bolje otvorili Arbanasi te su vrlo brzo otišli na 11 koševa prednosti (30:19). Čular, Kaliterna i Galović bušili su protivničku obranu, a s druge strane priključak je svojim koševima održavao Ivan Bulić. Na poluvrijeme Škabrnjani ipak odlaze sa samo minus osam koševa. Treća četvrtina je bila čista demonstracija moći košarkaša Škabrnje. Blaženka Tadić započela je treću četvrtinu sa niskom postavom (četiri mala) koja je svojom pokretljivošću u obrani i eksplozivnošću u napadu napravila odlučujuću razliku za konačnu pobjedu. Podigla se obrana na ključnim igračima Arbanasa Čularu i Kaliterni, a Đerđa je potvrdio epitet najboljeg igrača lige te je u drugom poluvremenu sa 14 postignutih koševa bio glavni krivac za feštu Škabrnjana na kraju utakmice. Iako su loše odigrali treću četvrtinu Arbanašani su uspjeli na krilima Blaslova dovesti utakmicu u neizvjesnost, no dalje od toga nije išlo.

U utakmici za treće mjesto Borik Puntamika se relativno lako obračunala sa Kampom Kaštelom u jednoj rastrganoj igri sa mnogo grešaka, ali i atraktivnih poteza.

ARBANASI - ŠKABRNJA 76:79

(25:15, 20:22, 11:28,20:14)

SV. FILIP I JAKOV - Mjesno igralište. Gledatelja 1000. Suci: Hordov i Vulić.

ARBANASI: Blaslov 17, Miočić 2, Marin 7, Kaliterna 13,Selin, Barin, Beram 6, Petani, Galović 9, Nikpalj, Čular 22. Trener: Mate Mrva.

ŠKABRNJA: M. Škara, I. Bulić 23, Baričević 3, Livajić 5, B. Škara 11, Butić 16,, J. Bulić 4, Đerđa 17, A. Škara, S. Škara. Trener: Blaženka Tadić.

 

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno

Komentari

Slika korisnika marsovac
Zavidan broj klubova i igrača okupila je ova liga. Neka se mladi i talentirani iskažu i na ovaj način. Svaka čast na htijenju i sportskim motivima za postati najboljim. Međutim koristim prigodu da iniciram prijedlog da ova liga ubuduće nosi ime našeg zaslužnog građanina,prosvjetnog radnika, sportaša ali ponajprije čovjeka pok. Lucijana Karlovića Zeca. Mislim da nema zadarskog košarkaša koji nije čuo za njega. Kako naš Zec potječe upravo s Poluotoka, točnije iz Kampo Kaštela, vjerujem da bi najveća potpora ovoj ideji mogla doći upravo iz "njegova" kluba. Još jednom bravo momci i samo tako nastavite, svim sudionicima i klubovima želim još više uspjeha.