ŽELJKO ROGIĆ Kaznu su mi "smjestili" Antun Klišmanić i njegova kći

Slika korisnika admin

Prije svega treba imati u vidu da su Antun Klišmanić i Vladimir Mikolčević "prijatelji", da desetljećima rade skupa u pravosuđu, još iz vremena kada je Hrvatskom vladao Savez komunista Jugoslavije, sa svim svojim metodama, a i kćeri su zajedno zapošljavali (kćer Antuna Klišmanića je sutkinja Općinskog suda u Zadru, a kći Vladimira Mikolčevića je savjetnica na Vrhovnom sudu Republike Hrvatske).

Nije lako biti u ulozi onoga koga su se oni "nauzeli", pri čemu je Vladimir Mikolčević "samo stao na stranu" kolege Klišmanića i spominjane Partijske grupe u sudačkim redovima, nije on inicijator progona (iako je formalni podnositelj Druge prijave protiv mene), njegova je stvar zašto se tako opredijelio, nešto ih očito snažno veže (pored zapošljavanja kćeri).

U odnosu na interwiev Antuna Klišmanića, ističem sljedeće: ako nije nepotizam kada se postane sutkinja u vrijeme kad je glavni šef višeg suda otac te osobe, onda nepotizam ne postoji nigdje u svijetu.

Nemam ništa protiv Ivane Klišmanić i Josipa Klišmanića, kao ljudi (s Josipom Klišmanićem izvrsno surađujem: Sud - FINA), ali ne dopuštam da me Ivana Klišmanić proganja zloporabom sudačke institucije - Sudačkog vijeća Županijskog suda u Zadru (zamjenica predsjednika Vijeća), što je učinila Odlukom da sam ja povrijedio Kodeks sudačke etike, zato što sam tražio da sutkinja Sonja Miljak stavi predmet u rad povodom požurnice stranke i zato što sam prije skoro dvije godine inicirao Akciju rješavanja 100 najstarijih predmeta na Sudu. Koliko znam, da apsurd bude veći, jedini sam sudac u Hrvatskoj koji je do sada odgovarao za povredu Kodeksa sudačke etike (nova "moralno-politička podobnost"?), sreća što je zatvoren Goli otok, pa sam još uvijek tu - nema povratka u vrijeme dok je "kolega" Antun Klišmanić bio član Saveza komunista Jugoslavije, niti će njegova kći izmišljati "novi oblik moralno-političke podobnosti" sudaca.

Već dvije godine trpim prigovore, prijave, peticije (onemogućavanje rada) od strane Ivane Klišmanić i rečene Grupe; čaša je prelivena kada je iskoristila Pritužbu sutkinje Sonje Miljak za Odluku da sam prekršio Kodeks i to zato jer sam radio. Ivana Klišmanić je, dakle, izazvala ove probleme koji se vuku po medijima, a ne ja - ja sam reagirao na njenu zloporabu sudbenog tijela (Sudačkog vijeća Županijskog suda u Zadru u kojem je "lobiranjem" stvorila većinu, jer se radi o onima koji su napredovali u vrijeme dok je njezin otac bio predsjednik Županijskog suda u Zadru).

više u tiskanom izdanju
Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno

Komentari

Slika korisnika DubokoPlavo
Svaka cast gdine Rogic, kamo srece da se na svakom sudu u Hrvskoj nadje grupa koja ce se usprotiviti komunistickoj nepotistickoj hobotnici u sudstvu. Svakome mora biti jasno da dok se sudstvo ne ocisti od takovih klanova i sudaca koji su komunisticko cedo, nece biti nezavisnog, transparentnog i pravednog sudstva, a s time onda i pravne drzave. Sudstvo bi trebalo biti uzor svima ostalima u drustvu po pitanju nepostojanja nepotizma. Gdin-e Rogic imate puno podrske u narodu i zaista je doslo vrijeme da se komunisticki sudci i njihovi sluge maknu i sudstvo ocisti od tog zla i nerada.
Slika korisnika rosan
....prvo, ako se već pravimo Englezi: interview; drugo: ovaj članak piše sam sudac??? Jedno je objaviti njegovo pismo/komentar povodom članka izašlog u ZL, a drugo da on postaje novinar koji piše članke kako bi pravdao sebe....treće, svatko tko se digne protiv ustaljene žabokrečine, pa i one (pogotovo) u sudstvu hrvatskom treba imati puno podršku svih. Naprijed Rogiću (i ako već pišeš, povedi računa o pravopisu)!
Slika korisnika glas istine
Bilo je za očekivati da će se plutajuća govna zadarske septičke propeti na stražnje noge i učiniti sve protiv onoga tko se je usudio za zadarsko pravosuđe ustvrditi; smrdi, smrdi, užasno smrdi! Naravno da partijski kadrovi i njihovi dezavuirani pioniri ne zaboravljaju i ne opraštaju kada netko kaže istinu o njima i kada ih prozove, pogotovo imenom i prezimenom i zato je za očekivati da će kukolj pojačati svoje aktivnosti protiv gospodina Željka Rogića koji se je usudio popu reči pop, bobu bob, a javašluku, neradu, nestručnosti i nepotimu koji godinama hara u zadarskoj palači "pravde" najaviti borbu. Nebi se čudio da zadarski krivokletnici odu i korak dalje u predsjedniku Općinskog suda u Zadru gospodinu Željku Rogiću namjeste "pušku"! I na kraju tko zna možda je Antun Klišmanić previše gledao američke serije o dinastijama pa mu gospodin Rogić smeta u ostvarenju zamisli da ga po uzoru na američke dinstije njegova kčći preko položaja predsjednice Općinskog suda naslijedi na Županijskom sudu, a Vladimir Mikolčević mu kao dobar drugar iz partijskih dana u tomu svesrdno pomaže, jer kako reče gospodin Željko Rogić nikada se nezna čime je taj postkomunistički dvojac jedan drugog zadužio!