REKORDNA SEZONA U devet mjeseci ostvareno 9.844.000 noćenja!

Slika korisnika admin
Zvonko KUCELIN

Zadarski župan Stipe Zrilić jučer je otvorio 19. sjednicu Turističkog vijeća Zadarske županije, na kojoj je dosadašnji direktor Ivo Dunatov trebao podnijeti izvješće o turističkom prometu za devet mjeseci te program rada za iduću godinu.

Rezultati su, treba odmah reći, fascinantni, pa Dunatov tako kaže da je za devet mjeseci ostvareno 9.844.000 noćenja, što je za pet posto više nego lani, a županiju je u istom razdoblju posjetilo 1.400.000 gostiju, što je povećanje od sedam posto.

- Ovo je najbolja sezona otkako postoji Turistička zajednica Županije. Očekujemo da ćemo ove godine proći brojku od deset milijuna noćenja - naglasio je Dunatov.

Sveukupni prihodi TZ-a trebali bi biti 6.170.000 kuna, a i iduća će godina biti dobro pripremljena i dati još bolje rezultate, rečeno je na sjednici.

Unatoč izvrsnim rezultatima, u nastavku je iznijet problem kojemu je i posvećeno najviše vremena tijekom sjednice. Riječ je o oglašavanju Ryanaira za kojega jedva da novac uplate i oni koji su se ugovorom obvezali, a kamoli oni koji su predloženi, poput privatnih iznajmljivača soba.

- Glavni su financijeri turističke zajednice iz županije i hotelske tvrtke, međutim, ta inicijativa nije došla daleko jer nemamo načina da privatne iznajmljivače prisilimo na plaćanje - rekao je Dunatov.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno

Komentari

Slika korisnika filiusiader
Elem uvijek ista priča: ovoliko posto dolazaka, onoliko posto noćenja, bujrum investitori s bliskog i dalekog Istoka... Kad bi se od postotaka moglo živjeti! Ali znajte da od određenog postotka mogu živjeti samo rijetki i poneki pojedinci, ne i zajednica u cjelini, a svakako ne u održivom i dugoroćnom periodu. Pa zar gospoda u turističkom vijeću zaista misle da je to došlo zahvaljujući njima? Uvijek ista priča za laku noć - "imamo postotke i oni će nam sreću dati" - i sada možemo mirne duše i prepuni spokoja uroniti u vansezonsku hibernaciju.