Marina Marić nova predsjednica zadarskog HSLS-a

Slika korisnika admin
Vedran SITNICA

Gradski ogranak HSLS-a u petak je u hotelu Kolovare održao izbornu skupštinu na kojoj su birali novo rukovodstvo.

Skupština je uslijedila nakon ostavke dosadašnjeg predsjednika Jose Kneza koji ju je do novih izbora vodio samo kao vršitelj dužnosti, ne pristajući na još jednu kandidaturu.

Zadarski liberali sada imaju novu predsjednicu, riječ je o Marini Marić koja je na skupštini izabrana kao jedina kandidatkinja. Iako nam je Joso Knez u nedavnom razgovoru o situaciji u HSLS-u rekao kako se ne plaši da kandidata za čelnu funkciju neće biti, dapače "neće se od njih moći obraniti" - kazao je tada, izborna skupština pokazala je nešto sasvim drugo.  Izbori su, naime, jedva održani jer u početku nije bilo kvoruma, pa je skupština počela tek u 18.30 kada se konačno okupio dovoljan broj članova gradske organizacije.

Nakon izbora za gradski ogranak, slijede i oni za županijski jer je i Mate Radović "u paketu" sa Knezom dao ostavku.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno

Komentari

Slika korisnika mv
jedino što je u ovom članku točno je prva i druga rečenica, ostatak je konstrukcija Vaše novinarke i nema nikakve veze sa stvarnošću. Bio sam na tom skupu i vidio slijedeće: za mjesto predsjednika je bila samo jedna kandidatura, ali je za mjesta dopredsjednika i članova izvršnog odbora bilo više kandidata nego što se bira. Skup apsolutno nije kasnio, trebalo se, naime prije biranja verificirati i to je trajalo nekih petnaestak minuta. Skupu je nazočilo oko sedamdeset osoba od čega pedeset verificiranih članova. Izbori su protekli u demokratskom ozračju najviše razine. Joso Knez kao ni Mate Radović nisu podnijeli nikakvu ostavku nego je nakon odluke tijela stranke sazvana redovna izborna skupština, a ista procedura slijedi i za izbor tijela županijskog odbora stranke. Vaša je novinarka valjda mislila da u HSLS funkcionira kao neke druge, nazovi, velike stranke. Ne HSLS funkcionira drugačije. Svi su pozvani misliti svojom glavom. Marina (Vlakić), ubuduće piši ono što vidiš i čuješ, a ne ono što misliš da bi netko htio pročitati. LP