Župan Zrilić u Ministarstvu turizma tražio povećanje boravišne takse za kunu

Slika korisnika admin
Zvonko KUCELIN

U Ministarstvu turizma u četvrtak kasno popodne završen je sastanak na kojemu se govorilo o financiranju projekta udruženog oglašavanja niskotarifnih zrakoplovnih kompanija. Iz Zadra su, osim predstavnika Zračne luke Zadar, sastanku nazočili i zadarski župan Stipe Zrilić i direktorica Turističke zajednice Županije, Mihaela Kadija.

Sastanak je održan pred vodećim ljudima hrvatskog turizma, ministrom Darkom Lorencinom i direktorom Hrvatske turističke zajednice Ratomirom Ivičićem, a Zrilić je ispred Zadarske županije odlučno iznio dva zahtjeva koja bi Ministarstvo trebalo riješiti ukoliko se želi odgovoriti najnovijim ciljevima razvoja turizma.

- Na sastanku smo tražili da se sadašnji model financiranja udruženog oglašavanja niskotarifnih avioprijevoznika stabilizira, obzirom da je sadašnji model, a riječ je o Modelu 4, vrlo nestabilan. Prvi je naš zahtjev povećanje boravišne takse za jednu kunu jer bismo tada mogli i jačati našu destinaciju. U tom smo smislu i naglasili kako bi svaka turistička zajednica trebala raditi projekte koji u turističkom smislu jačaju njen kraj - kaže Zrilić.

Na pitanje kako je ministar reagirao na zahtjev o povećanju boravišne pristojbe, župan otvoreno kaže:

- Na žalost, ministar nije rekao ni da ni ne, što je s njihove strane razumljivo jer podizanje cijene uvijek nailazi na otpor. Zato se nadamo da će Ministarstvo turizma i Hrvatska turistička zajednica udovoljiti drugom našem zahtjevu, a taj je da se u financiranje udruženog projekta oglašavanja uključe i druge županije. Smatramo da je naš zahtjev itekako opravdan jer je riječ o županijama koje imaju velike koristi od dolaska putnika u našu Zračnu luku. Nakon slijetanja u Zadar, oni nastavljaju prema Lici, Zagrebu, pa čak i Dubrovniku, zato bi bilo korektno da i te županije participiraju u udruženom oglašavanju. Neki su dosad sudjelovali, poput Šibenika i Novalje, ali to je zanemarivo prema udjelu s kojim bi trebali financirati projekt. Tu bi se trebale uključiti turističke zajednice, jedinice lokalne samouprave, ali i poduzetnici - napominje župan.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno

Komentari

Slika korisnika filiusiader
Mene bi zaista zanimalo da li će itko i ikada odgovarati, odnosno snositi sankcije zbog milijuna kuna koje je godinama Zadar i zadarska regija davala Rayanairu da bi njihovi klijenti (turisti) nakon slijetanja u Zadar, nastavljali prema, Lici, Novalji, Zagrebu, Šibeniku, Splitu pa čak i Dubrovniku i u tim destinacijama ostavljali najveći dio svojih novaca namijenjenih turističkoj potrošnji?! Barem tako se može pročitati između redaka u ovom članku.