Kolega optužen za izazivanje prometne nesreće s namjerom

Slika korisnika admin
Autor: 
prometna_kolega
Filip BRALA
Policajci obavljaju očevid i sami u šoku zbog teško ozlijeđenih djevojčica

Danas će, po tko zna koji put, oči zadarske, ali i šire hrvatske javnosti opet biti uprte u zadarski Općinski sud, gdje bi se trebao nastaviti dokazni postupak, i nadalje zavoren za javnost, protiv Miljenka Stričaka (25) optuženog za izazivanje stravične prometne nesreće u tunelu Ledenik krajem srpnja prije dvije godine, kada je svojim tegljačem ubio dvije majke i njihovo dvoje djece.

Novinari će tako ponovno ostati iza čvrsto zatvorenih vrata sudnice, a informacije o tijeku suđenja dobivat će na kapaljku.

S druge, pak, strane, ne zna se kada bi se na optuženičkoj klupi Općinskog suda u Zadru, i to što je najzanimljivije pred istim sucem - Marijanom Bitangom, trebao naći čovjek koji je izazvao gotovo jednako stavičnu prometnu nesreću u kojoj doista samo pukom srećom nitko nije poginuo, ali su djevojčice u dobi od deset i 11 godina bile teško ozlijeđene i jedva su preživjele.

Podsjećamo, riječ je o 44-godišnjem Perici Kolegi koji je s čak 2,26 promila alkohola u krvi pregazio dvije susjede i najbolje prijateljice na pješačkom prijelazu i, što je najgore od svega, pobjegao s mjesta nesreće!

To se dogodilo 30. svibnja ove godine kada su djevojčice prelazile cestu na Jadranskoj cesti u blizini ugostiteljskog objekta "Sabunjar", a pijani Kolega je dojurio svojim sivim opelom iz smjera Bibinja, nije se zaustavio na crvenom svjetlu koje je za njega vrijedilo na semaforu i nesretne je djevojčice doslovce pokosio.

Nakon toga dao se u bijeg i nastavio je jurnjavu, ali su ga policajci uspjeli sustići i uhvatiti već nakon jednog kilometra na križanju kraj Intermoda.  

Kad je uhvaćen i on je zatražio liječničku pomoć zbog slomljene lijeve ruke koju je držao naslonjenu na otvorenom prozoru i upravo je njome pri velikoj brzini "zakačio" jednu od svojih žrtava.

Djevojčice su u rekordnom roku vozilom Hitne pomoći prebačene u zadarsku Opću bolnicu gdje su se liječnici jedno vrijeme zbog teških ozljeda čak borili za život starije djevojčice.

Sve se ipak sretno završilo i djevojčice su danas dobro, ali će nedvojbeno "ožiljke" i psihičke traume, kao posljedicu stravičnog šoka kojeg su doživjele, nositi cijeloga života.

Protiv Perice Kolege, inače suvlasnika poduzeća Teši tunolov, ali i oca troje djece, zadarska je policija najprije podnijela kaznenu prijavu zbog izazivanja prometne nesreće, a krajem prošlog mjeseca Općinsko državno odvjetništvo u Zadru podnijelo je i optužni prijedlog kojim se Kolega tereti za izazivanje prometne nesreće s namjerom i "nepružanje pomoći unesrećenima nakon prometne nesreće".

Prema Zakonu mogla bi mu biti izrečena kazna od najmanje šest mjeseci do pet godina zatvora.

Sada nam preostaje za vidjeti koliko će vremena proći prije nego što bude zakazana prva rasprava na Općinskom sudu u Zadru, koju Perica Kolega čeka na slobodi.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno

Komentari

Slika korisnika Pravda
Zašto sam malo skeptičan da će ode biti pravde. Mislim da će raditi veza i poznanstva. Bit će svega,a najmanje pravde.