Vitrenjak izbrisan s popisa otvorenih luka

Slika korisnika admin
uskokjk_1
Jedriličarski klub Uskok konačno bi mogao dobiti i formalno pravo na gospodarenjem ovim djelom zadarskog priobalja

Naredbom ministra mora, prometa i infrastrukture Božidara Kalmete,  lučica Vitrenjak izbrisana je iz popisa luka otvorenih za javni promet.

-  Kod utvrđivanja mjerila za razvrstaj luka, Vlada Republike Hrvatske uzima u obzir ukupni promet svake luke u proteklom desetogodišnjem razdoblju i njegove osobine; operativni kapacitet luke; stanje lučke podgradnje i nadgradnje; sposobnost uređaja i usluga za opskrbu, održavanje i popravak plovila i luke; kakvoću i značaj prometnih veza sa zaleđem; prostorne i gospodarske mogućnosti daljnjeg razvoja luke i dr., kažu u Upravnom odjelu za pomorstvo u Zadarskoj županiji.

Brisanje iz popisa jedan je od preduvjeta da bi na jednoj od sljedećih sjednica Vlade RH Jedriličarski klub Uskok konačno mogao dobiti i formalno pravo na gospodarenjem ovim djelom zadarskog priobalja. Time će biti objedinjena koncesija na obje lučice Vitrenjaka. Jednom od lučica gospodarila je komunalna tvrtka „Obala i Lučice", a Uskok je od 2002. bio potkoncesionar. No postupak objedinjavanje gospodarenja nad cijelim Vitrenjakom, trajalo je više od četiri godine.

JK Uskok napravio je elaborat i pripremio svu dokumentaciju, ali se čekala izmjena Zakona o pomorskom dobru koji je stvorio mogućnost da se, kako kažu u klubu, konačno ispravi protuzakonita odluka kojom se Vitrenjak određuje kao luka otvorena za javni promet. U konačnici, Vitrenjak bi trebao postati luka za posebne namjene ili sportska lučica.

Kategorija: 
Tag: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno

Komentari

Slika korisnika kesten
Kako lopine lagano sve uzimaju: plažu, objekte... Sve im je ovom gradu čačino