Karamarko u Zadru: Ovo je vrijeme odgovornosti jednako kao i 1990.

Slika korisnika admin
Fabio ŠIMIĆEV

Predsjednik HDZ-a, Tomislav Karamarko, je u Športskom centru Višnjik u Zadru otvorio stranačku klauzuru za IX. izbornu jedinicu. Osim središnjice stranke i lokalnog rukovodstva HDZ-a na čelu sa Božidarom Kalmetom i Zvonimirom Vrančićem, klauzuri su nazočili i brojni članovi iz Šibenika, Splita, Gospića i ostalih gradova i općina IX. jedinice.

Karamarko je svoje izlaganje započeo gromoglasnim pljeskom članstva kojemu je održao gotovo jednosatni motivacijski govor o "pobjedi koja ih očekuje na idućim parlamentarnim izborima":

- Moj rodni kraj uvijek u meni izaziva nostalgiju, ali nema onog milimetra hrvatske zemlje koji ne volim. Pitaju me novinari ovih dana što je to klauzura, je li to početak kampanje, ja im kažem 'ne', pa, mi još ni ne znamo kada su izbori. Vlada to ne želi reći jer i nemaju još ništa za ponuditi svom narodu. To je za njih datum straha, jer to je datum kada će sići s vlasti. Hrvatska je dosegla svoje dno u najvećoj pogibelji, najvećoj od kad smo se borili protiv srpske agresije kada smo bili jedinstveni. Čak 15.000 Hrvata i Hrvatica izgubilo je svoje živote, zato moramo razmišljati o njima i dr. Franji Tuđmanu. Kada prestanemo razmišljati o njima onda smo ih izdali, a oni nas gledaju s neba kao anđeli i pitaju se što smo to napravili od Hrvatske - kazao je Karamarko.

U nastavku je iznio nekoliko poražavajućih brojki o nezaposlenosti i iseljenim Hrvatima rekavši kako se u tri godine iselilo preko 300.000 ljudi, i to redom mladih i obrazovanih u koje je Hrvatska uložila mnogo novca.

Dotaknuo se i problema blokiranih kazavši kako je čak 300.000 građana pod blokadom računa, te Vladi poručio neka se zamisli kako proživljavaju ti ljudi "koje vlastita država kamatari kroz ovršni zakon".

- Mediji mi kažu da pozivam na rat, da, pozivam, ali na rat za bolji život u Hrvatskoj, za svako radno mjesto i svako neobrađeno polje. Ovo je vrijeme odgovornosti jednako kao i 1990. jer se više ne možemo povlačiti pred onima koji ne znaju i ništa ne čine da poboljšaju materijalni status građana. Protiv takvih ćemo se boriti, ponosni smo na svoju kulturu i na dugotrajnu povijest, ali gdje smo sada? Imamo državu, a opet nas je sve manje i manje. Zato je na nama velika odgovornost vratiti narodu Hrvatsku, a to može samo HDZ - poručio je Karamarko, vjerujući kako je sva snaga koju imaju u snazi njihovih ljudi.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno

Komentari

Slika korisnika ZDPARTIZAN
Policajac koji je držao skale lopovima iz svoje stranke sada laže i svađa narod.