Za 200.000 eura prodali zemljište u Petrčanima, pravi vlasnik ostao šokiran gradilištem

Slika korisnika admin
Vedran SITNICA

Zadarska policija uhitila je dvojicu Zagrepčana koji su uz krivotvorene dokumente za više od 1,5 milijuna kuna 68-godišnjem Zadraninu prodali tuđe zemljište na predjelu Punta Radman u Petrčanima, a sudac istrage Županijskog suda u Zadru nakon saslušanja odredio im je istražni zatvor u trajanju do 30 dana.

Zorana R. (50) i Zorana Z. (57), policajci iz Odjela organiziranog kriminaliteta PU zadarske sumnjiče da su u kolovozu prošle godine putem e- sudskih spisa pribavili podatke o vlasništvu građevinskog zemljišta u prvom redu do mora u Petrčanima, a čiji je vlasnik 48-godišnji Petrčanac nastanjen u Americi. Prevarantski dvojac potom je pribavio i krivotvorenu osobnu iskaznicu na ime pravog vlasnika nakon čega su zemljište oglasili za prodaju u nekoliko agencija za prodaju nekretnina.

Njihov uspjeh u hvatanju prevaranata tim je veći kad se uzme u obzir da se zagrebački dvojac jako dobro pripremio za prijevaru, a uložili su i dosta vremena. Obilazili su zadarsko područje dok nisu našli atraktivno zemljište uz more površine 700 metara četvornih, a onda su krenuli po agencijama za nekretnine oglašavati prodaju. U jednoj od njih imali su upravo zainteresiranog 68-godišnjaka za takvo zemljište pa su ih i spojili. Putem "prepaid" mobitela i korespodencije e-mailom koje su pribavili i otvorili samo za tu svrhu dogovorili su sastanak u Zadru na kojem su kupcu dali na uvid svu potrebnu dokumentaciju, a nakon što ju je on i provjerio, te nije zamijetio ništa čudno, krenuli su u potpisivanje kupoprodajnog ugovora i isplatu.

više u tiskanom izdanju od 4. rujna
Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno

Komentari

Slika korisnika malipingo
Uzeti odvjetnika i ne trčati s plaćanjem.Kupac je bio lakovjeran.