Švicarski turist nije preživio pad s gradskih bedema

Slika korisnika admin
Autor: 
Zvonko KUCELIN
U posljednje tri godine više su se puta događale ovakve nesreće, ali ovo je prvi put da je pad završio smrću

Pad sa zadarskih bedema završio je kobno po, za sada, nepoznatog muškarca. Iako službene potvrde jučer još nije bilo, jer je nesretnik bio sam, te uz sebe nije imao dokumente, najvjerojatnije se radi o švicarskom državljaninu u dobi od 30-ak godina. Također, jučer se još nije znalo je li bio pod utjecajem alkohola za vrijeme pada. Stoga, kako je pojasnio Elis Žodan glasnogovornik PU zadarske, treba pričekati identifikaciju i obdukciju i tek onda će se sasvim pouzdano znati o kome je riječ.

On je iz sada još uvijek neutvrđenih razloga pao s Muraja u ponedjeljak u 3.20 sati. Odmah po dojavi, zadarski su policajci došli na mjesto nesreće - na Liburnsku obalu kod Male kapetanije i zvali ekipu Hitne medicinske pomoći, no nesretnom Švicarcu nije bilo spasa. Unatoč naporima dežurnih liječnika u zadarskoj Općoj bolnici nakon nešto više od tri sata podlegao je teškim ozljedama i preminuo u 6.45 sati. Jučer tijekom dana trebao je biti obavljen detaljan očevid na mjestu pada, kako bi se rasvijetlile sve okolnosti ove tragedije.

U posljednje tri godine, prema informacijama iz PU zadarske, više su se puta događale ovakve nesreće, međutim, ovo je prvi put da je pad završio smrću.

Prije ove tragedije, samo u kolovozu ove godine zabilježena su dva pada s bedema. S visine od oko sedam metara 27. kolovoza pao je 27-godišnji Osječanin. To se dogodilo na Trgu pet bunara kada se pokušao popeti na zidine Parka kraljice Jelene. Desetak dana ranije, 18. kolovoza, na Ulicu kralja Dmitra Zvonimira, preko puta Elektre, sa zidina je pao i teško se ozlijedio 32-godišnji Irac, a 5. travnja ove godine na Liburnsku obalu s Muraja, pao je i 33-godišnji Francuz koji se pokušao spustiti niz bedem te se pri toj egzibiciji teško ozlijedio.

Prošle se godine, srećom, slična nesreća dogodila "samo" jednom i to 14. srpnja. Iz Parka Vladimira Nazora, niz bedem visine desetak metara, na parkiralište Ulice Krešimira Ćosića, pao je 23-godišnji državljanin Srbije i teško se ozlijedio, zaradivši prijelom noge i zdjelice. U 2013. godini Muraj je zamalo koštao života našu, tada 21-godišnju, sugrađanku koja je 1. veljače pala sa zidina na Liburnsku obalu i ozlijedila kralježnicu, a 28. srpnja 2013. godine, na parkiralište Ulice Krešimira Ćosića, sa zidina visine 13 metara pao je i teško se ozlijedio 24-godišnji Norvežanin.

- Godinu prije, dakle 2012. godine, i to 27. lipnja, na parkirališe u Ulici Krešimira Ćosića pala je 25-godišnja državljanka Velike Britanije i teško se ozlijedila, a 21. prosinca sa zidina Parka Vladimira Nazora pao je i teško se ozlijedio 15-godišnjak. Većina mlađih osoba koje su pale, bile su u noćnim izlascima do ranih jutarnjih sati i bili su pod utjecajem alkohola - naglasio je Elis Žodan glasnogovornik PU zadarske.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno

Komentari

Slika korisnika filiusiader
Dakle ovo je za plakati! Znamo da se radi o Švicarskom turistu, ali je on ujedno i nepoznata osoba!? Toliko o stupnju (ne)razvijenosti turizma u gradu Zadru. Od tolikih eksperata i turističkih sveznadara u turističkoj zajednici (koja je zadužena za prijave i odjave gostiju), pa i među ostalima koji se bave turizmom u Zadru, nitko ne zna kako se zove i odakle je taj Švicarac!! Imam možda izlaz iz ove situacije: pitajte Rayanair, sigurno ga oni imaju u svojoj evidenciji. Jadan li je ovaj grad s ovim pseudomenadžmentom!