HDZ prijavio Glasovac DORH-u, ona odgovara: "Predizborna kampanja je počela. I bit će prljava!"

Slika korisnika admin
Marin GOSPIĆ
Ne mogu oni igrati toliko prljavo koliko ja mogu čisto. Hrvatska raste, nema povratka na staro - poručila je Glasovac

Iako se činilo da je priča oko povratka čelnice gradskog SDP- a Sabine Glasovac na radno mjesto u Gimnaziju Franje Petrića završena i sve oko toga razjašnjeno, novi nastavak uslijedio je nakon što je na stranicama Zadarske županije objavljen odgovor Josi Nekiću (HDZ) na vijećničko pitanje. Odgovor je dala ravnateljica škole Blanka Pedišić, no on nije zadovoljio Ivana Šimunića, pročelnika Upravnog odjela za društvene djelatnosti. On je, kako stoji u dokumentu, sumnjajući u nezakonitost, podnio prijavu Općinskom državnom odvjetništvu koje sada provodi istragu.

U dokumentu na službenoj stranici Županije može se pročitati i pitanje koje je Joso Nekić postavio županu Stipi Zriliću: "Pitanje je povezano uz povratak gospođe Sabine Glasovac u našu srednju školu gdje je radila prije nego je otišla u Zagreb, pa se naprasno šest mjeseci prije izbora vraća. Tu je bilo različitih kontroverzi, pobunili su se roditelji da oni ne žele da im 15 dana prije završetka škole, da se vraća profesorica, zaključuje ocjene, uopće ih ne poznaje, pa je onda ona rekla da ipak neće raditi taj kraj škole, nego da će početi tek od jeseni, a onda su novinari postavili pitanje ravnateljici na koji način se ona vratila i da ravnateljica zapravo nije ni, zapravo ostala je dužna odgovor, nije odgovorila kojim je to sporazumom i na temelju kojeg je to zakona napravljeno? Ja mislim da bi mi trebali samo dobiti informaciju o tome i da zaslužujemo informaciju o tome, ali mislim da bi to bilo korisno i za samu gospođu Glasovac, jer njoj najmanje odgovara ovakva situacija da se tu te nekakve kontroverze pletu."

Sumnja u nezakonitosti

Pročelnik Ivan Šimunić odgovorio je da Sabina Glasovac, koliko je poznato, iz škole nije otišla na mjesto dužnosnika (pomoćnica ministra) pa da onda u tom slučaju nije jasno postupanje škole kojoj je županija osnivač.

- Moj odgovor na njegovo vijećničko (predizborno) pitanje je da sam se u školu vratila temeljem Zakona o državnim dužnosnicima, a time sam se odrekla zakonskog prava na šest mjeseci pune i šest mjeseci dužnosničke plaće i ostavila u državnom proračunu cca 118.000 kuna (netto). Valjalo bi pročitati zakone, ali za to on nema vremena jer je zaokupljen zapošljavanjem svoje obitelji. Predizborna kampanja je počela. I bit će prljava. No, ne mogu oni igrati toliko prljavo koliko ja mogu čisto. Hrvatska raste, nema povratka na staro. I u Zadru će svanuti, kad-tad. Svaka sila za vremena, napisala je Glasovac.

Kad će Općinsko državno odvjetništvo imati nešto konkretnije o ovom slučaju, jučer nismo mogli doznati, međutim, Zakon o državnim dužnosnicima temeljem kojeg se Glasovac vratila na radno mjesto, te Zakon o državnim službenicima po kojem je otišla raditi u Ministarstvo, jasno opisuju upravo situaciju u kojoj se ona našla i daju joj uporište da mirno spava.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno

Komentari

Slika korisnika ZDPARTIZAN
Gospodo HDZ/KRADEZE manite se ćorava posla?
Slika korisnika sudac
Svi ste vi peljavi pa kako ocekujete cistu kampanju ?
Slika korisnika huligan
HDZ=SDP,,dica UDBE i lopova