Nezadovoljni Vrančić odlazi s čela gradskog HDZ-a

Slika korisnika admin
PIXSELL
Zvonimir Vrančić i Božidar Kalmeta

Predsjednik Gradskog odbora HDZ-a, Zvonimir Vrančić, povlači se sa svoje dužnosti, a kandidat za njegova nasljednika je pročelnik Upravnog odjela za odgoj i školstvo, Joso Nekić. Dobro čuvanu tajnu zadarskog HDZ-a u jeku priprema za unutarstranačke izbore obojica su nam potvrdila, otvoreno progovorivši o razlozima svojih odluka.

Naime, već se duže vrijeme može čuti kako situacija u zadarskom HDZ-u nije osobito bajna i kako pojedini članovi više ne mogu skriti svoje nezadovoljstvo, osobito zbog nekih događaja oko kojih se, smatraju, stranka morala odlučnije postaviti. Zadarski dogradonačelnik, Zvonimir Vrančić, potvrdio nam je kako je glavni razlog njegova povlačenja - nezadovoljstvo strankom. Gradski odbor tako ostaje bez jednog od najjačih ljudi koji su vodili zadarski HDZ i u četiri godine predsjedničkog mandata pridonijeli rezultatu na izborima na kojima je HDZ redovito pobjeđivao.

Na pitanje je li točno da se neće kandidirati za drugi mandat u GO-u, Vrančić nam je rekao:

- Neću se više kandidirati niti za jednu stanačku dužnost. Prvi razlog je taj što je došlo vrijeme za povlačenje obzirom na godine života i sve što sam dosad odradio, pa polako završavam svoju karijeru. I drugi razlog, ne manje važan, zapravo mogao bih reći čak važniji, je moje nezadovoljstvo ukupnim stanjem u stranci i politici - kaže Vrančić. Na pitanje o kakvom je nezadovoljstvu riječ, odgovara:

- Ne bih o detaljima, neka to ide sa mnom. Ja sam zadovoljan onim što sam učinio i što je stranka postigla u ovom ciklusu mojega mandata.

Josi Nekiću, ukoliko ga stranka izabere, ostaje zadržati rejting gradske organizacije i pripremiti je za lokalne izbore. Nekić će vjerojatno i biti izabran za predsjednika GO-a jer da nije dobio zeleno svjetlo stranke ne bi se ni kandidirao, i drugo - još uvijek je jedini kandidat, što također govori o "blagoslovu" šefova na njegovu kandidaturu.

Kako je zadarski gradonačelnik Božidar Kalmeta nedavno izjavio kako se neće više kandidirati za ovu dužnost, Nekića smo pitali ima li ambicije za ovo mjesto, što neki u stranci smatraju logičnim u slučaju pobjede na izborima za šefa Gradskog odbora. No, Nekić kaže:

- Nisam ni razmišljao o tome, niti imam takvu ambiciju. Što se tiče kandidata za gradonačelnika, HDZ je oduvijek bio pobjednička stranka jer je dobro promišljao koga će podržati kao kandidata za gradonačelnika. U stranci postoji jedan načelan stav oko toga, bez obzira na imena, kako će kandidat za gradonačelnika biti onaj koji može dobiti izbore za gradonačelnika. Ovdje nije pitanje ima li netko želju kandidirati se, već i može li biti izabran za gradonačelnika, a to je onda već jedna druga situacija. Važno je ponovno napomenuti kako stranka nikad nije napamet ili prema nekim simpatijama, postavljala kandidate jer mi u HDZ-u na takav način niti ne razgovaramo o ovako važnoj temi - kaže Nekić, dodajući kako je njihova stranka velika te je uvjeren da imaju više kvalitetnih kandidata.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno

Komentari

Slika korisnika malipingo
Ne mogu vjerovati što čitam.Nekić.Ali kad bolje razmislim on se "najbolje" uklapa u stranački profil.Loše.On nije garant novog HDZ-a,niti će ikad biti.Nisam neki ljubitelj lika g Vrančića ali je on za Nekića svemir.Pa jasno je da je nezadovoljan,HDZ je obećavao prije izbora nadmoćnu pobjedu a nisu pobijedili u Hrvatskoj.A kada su već formirali većinu kukavički su se ponijeli i ostali bez predsjednika vlade.Sramotno.