Katuša otišao, novi izbori u Benkovcu

Slika korisnika admin
katusa
Mile MARIĆ
Odlazi zbog zdravstvenih razloga - Željko Katuša

Željko Katuša, prvi neposredno izabrani gradonačelnik Benkovca, podnio je neopozivu ostavku na mjesto gradonačelnika i na mjesto predsjednika GO HDZ-a Benkovac. Katuša je obje ostavke podnio sinoć na sjednici GO HDZ-a, a kao razlog njegovog poteza naveo je zdravstveno stanje. Nakon Katušine ostavke benkovčane čekaju novi neposredni izbori za gradonačelnika i dogradonačelnika.

- Razlog mog odlaska je moje zdravstveno stanje koje mi ne dozvoljava potrebnu predanost ovom odgovornom i zahtjevnom poslu. Ispričavam se svim svojim članovima stranke i biračima jer sam, ne svojom voljom, iznevjerio njihova očekivanja. Također se ispričavam svim građanima Benkovca jer ću ovim činom proizvesti neplanirane aktivnosti i troškove. Poštovani urednici i novinari zahvaljujem vam na korektnoj i profesionalnoj suradnji te vam želim puno uspjeha u radu, kaže u priopćenju Katuša uz naznaku da dužnost napušta 31. listopada.

Željko Katuša prije izbora za gradonačelnika Benkovca bio županijski pročelnik za poljoprivredu, a prije tog posla bio je direktor benkovačkog Badela. Njegova neopoziva ostavka šokirala je sve, uključujući i njegove najbliže suradnike. Takvu burnu političku odluku na stabilnom benkovačkom području nije ništa najavljivalo.

- Iskreno svi smo zatečeni ovom odlukom. Možda se zadnjih dana dalo naslutiti da on razmišlja o tome, ali nisam vjerovao da će odlučiti na taj korak. Sada se treba sastati gradsko vijeće treba sastati i podnijeti Vladi RH izvještaj da je gradonačelnik podnio ostavku i pripremiti za nove izbore, kaže dogradonačelnik Benkovca Mirko Erstić.

Iznenađen je i predsjednik županijskog HDZ-a Željko  Lončar koji nije želio komentirati cijeli slučaj:

- Vijest o Katušinoj ostavci saznao sam tek jutros iz medija. Bilo bi krajnje neozbiljno bilo što komentirati dok ne saznam detalje.

Najupućeniji u cijelu priču je predsjednik gradskog vijeća Benkovca i saborski zastupnik Branko Kutija:

- Nema se tu što komentirati. Katuša ima zdravstvenih problema i po preporuci liječnika mora se maknuti s tog stresnog posla. Čovjeka treba pustiti na miru da se odmori. U pitanju je njegovo zdravlje i sada je najvažnije sačuvati njega i njegovu obitelj.

Nitko od trojice naših sugovornika nije htio špekulirati o mogućim imenima koji će Katuši zamijeniti na mjestu u stranci i kandidatima za gradonačelnika. Prije Katuše dužnost gradonačelnika kratko je obnašao Mirko Erstić, a prije njega Branko Kutija.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno

Komentari

Slika korisnika buntovnik
Dijagnoza katušine bolesti je: Branko Kutija ( Branxus Kutijas),a od te bolesti nema lijeka