Zadarski SDP u rasulu, zadnja sjednica održana u travnju!

Slika korisnika valentinam
Sabine Glasovac nema u stranci, niti na sjednicama Gradskog vijeća
Točno je da da nisam mogla nazočiti nekim sjednicama Gradskog vijeća zbog kolizije s drugim obavezama. Nema obezglavljenosti. SDP nije jedan čovjek, nego cijeli tim. A tim funkcionira i kada jedan iz tima izostane - kaže Glasovac
Hina
Sabina Glasovac

Predsjednica zadarskog SDP-a Sabina Glasovac nije se pojavila na već tri sjednice Gradskog vijeća, a zadnji sastanak Gradskog odbora održan je uoči lokalnih izbora! Ovo je poražavajući rezime najnovije situacije u zadarskoj organizaciji SDP-a koji se nakon loših rezultata na izborima ne uspijeva konsolidirati.

Naime, iz njihovih se redova već mjesecima može čuti kako je Gradski odbor obezglavljen, nema nikakvih stranačkih aktivnosti i, što je najgore nema - predsjednice. Ovakvi komentari mogu se čuti od SDP-ovaca, ali i od vijećnika drugih stranaka koji se čude zašto čelnice najjače oporbene stranke više nema na sjednicama GV-a.

"Nema obezglavljenosti"

Problem je tim veći što je Glasovac potpredsjednica Gradskog vijeća, a na sjednici se pojavila samo jednom, i to prilikom polaganja prisege. Nakon zadnje sjednice stoga se među vijećnicima moglo čuti kako se Glasovac povlači iz GV-a te da će svoj mandat predati nekom od stranačkih kolega. Na naše pitanje o razlozima izostanka sa sjednica te hoće li ipak nastaviti sa svojim radom u Gradskom vijeću, Glasovac tvrdi kako njena stranka funkcionira:

- Točno je da da nisam mogla nazočiti nekim sjednicama Gradskog vijeća zbog kolizije s drugim obavezama. No to nije umanjilo rad naših gradskih vijećnika koji raspravljaju o svim točkama dnevnog reda i ukazuju na probleme građana Zadra. Nema obezglavljenosti. SDP nije jedan čovjek, nego cijeli tim. A tim funkcionira i kada jedan iz tima izostane - kaže čelnica zadarskih SDP-ovaca.

Unatoč njenom obrazloženju, mnogo pokazatelja ipak govori o sasvim drugačijoj situaciji od one kakvom je ona želi prikazati, a indikativno je da u svom odgovoru nije niti navela koje su je "kolizije" spriječile u radu Gradskog vijeća. Nije stoga čudno da se i u stranci može čuti kako je Gradski odbor neaktivan jer Glasovac više ne zanima njegovo vođenje te se sve više okrenuta radu u Saboru, neki tvrde i prema EU parlamentu. No Glasovac je nakon lokalnih izbora i sama priznala da je trenutačna funkcija čelnice zadarskih socijaldemokrata ne zanima izjavljujući kako se više neće kandidirati za njihovu predsjednicu.

U Zagrebu nezadovoljni

Odnos prema organizaciji koju vodi već godinama zapravo najbolje pokazuje činjenica da Glasovac u punih pet mjeseci nije osjetila potrebu sazvati sjednicu Gradskog odbora i okupiti svoje članstvo. Poznato je i da Središnjica nije zadovoljna njenim radom jer nam je glavni tajnik stranke, Zvane Brumnić, nedavno izjavio kako su "od Sabine Glasovac očekivali bolji rezultat".

U Gradskom odboru se sada pripremaju za unutarstranačke izbore koji se moraju održati unutar šest mjeseci od lokalnih. Erol Gaši zasad je najčešće spominjano ime koje podržava i zadarsko rukovodstvo, no dio članstva smatra kako on nije taj koji može podići stranku i vratiti joj nekadašnji rejting.

Sabljar Dračevac: Članstvo je u apatiji

O situaciji kakva se u najjačoj oporbenoj stranci u Zadru ne pamti zatražili smo i komentar od predsjednice Županijskog odbora SDP-a, Renate Sabljar-Dračevac. Iako je u javnim istupima vrlo korektna prema svojoj kolegici, sada otvoreno progovora o nezadovoljstvu radom Gradskog odbora:

- Svi željno očekujemo sjednicu GO na kojoj bismo trebali raspravljati o analizi izbora. Nakon toga će uslijediti sjednica Županijskog odbora, također na istu temu. Doista nisam upoznata s razlozima zbog kojih potpredsjednica Gradskog vijeća više ne dolazi na sjednice. Vjerujem da je članstvo u apatiji, osim Foruma seniora koji je tradicionalno obilježio Dan starijih osoba, drugih aktivnosti nije bilo, govori predsjednica županijskog SDP-a dodajući kako uskoro ulaze u ciklus unutar stranačkih izbora, a potrebni su im kvalitetni lideri.

- Dobro bi bilo kada bi na čelo stao netko tko će za tri i pol godine moći nositi kandidaturu. Smatram da nam više ne trebaju karijerni političari, već netko tko ima iza sebe imaju uspješnu karijeru, poput profesora Sviličića, doktora i mnogih drugih članova koji su se pasivizirali od 2011. godine - kaže Sabljar Dračevac.

Kovačević: Vidljivo je da situacija u SDP-u nije baš dobra

Trpi li zbog ovakvog stanja u zadarskom SDP-u i njihova koalicija s HNS-om pitali smo predsjednika azadarske organizacije, Kristijana Kovačevića, koji pak otvorenokaže:

- Vidljivo je da situacija u zadarskom SDP-u nije dobra, ali se zasad ne održava na naš odnos. Održavamo sastanke Kluba vijećnika u Gradskom vijeću i dogovaramo se uoči sjednica. Ne želimo nikome zlo, najmanje našem koalicijskom partneru, ali im je što prije potrebna konsolidacija da krenu naprijed. Nama je najvažnije da koalicija funkcionira i da se stanje u SDP-u ne odražava na nas - kaže Kovačević.

Kategorija: 
Ocjena: 
Prosječno: 1 (1 glasova)

Komentari

Slika korisnika ZDPARTIZAN
Gospodo prljavi roba se pere u kući, tko to ne može shvatit bolje da se ne bavi politikom!
Slika korisnika Denis Mitin
SDP [Stranka dugoročne propasti Hrvatske] sljednica je SKH [Savez kvislinga Hrvatske]. SDP zlo je mišlju, riječju, djelom i propustom. Nužno je odmah zabraniti SDP i zaplijeniti njezinu imovinu.