Petak, 24. ožujka 2023

Weather icon

Vrijeme danas

20 C°

PU LIČKO SENJSKA

Pijan i bez vozačke dozvole vozio neregistrirani moped

Autor: Marin Smolčić

21.12.2022. 13:43
Pijan i bez vozačke dozvole vozio neregistrirani moped

Foto: PU zadarska

Nastavlja se stihijsko pustošenje u šumama kod Otočca. Jedan takav primjer ustanovljen je još ljetos, a policijski službenici Policijske postaje Otočac dovršili su jučer kriminalistička istraživanja nad više osoba zbog osnova sumnje da su počinili kaznena djela krađe.
Dvojica hrvatskih državljana, otac (67) i sin (38) sumnjiče se da  su u vremenu od 1. do 12. kolovoza 2022. godine u šumskom predjelu kod mjesta Kuterevo posjekli i izvezli iz šume 72 stabla bukve i javora, oštetivši Hrvatske šume sa sjedištem u Otočcu.


Drugim kriminalističkim istraživanjem se 37-godišnji hrvatski državljanin sumnjiči da je 15. listopada 2022. godine u šumskom predjelu Zalužnice posjekao i odvezao 49 stabala bukve, oštetivši Hrvatske šume sa sjedištem u Vrhovinama.


Protiv njih će nadležnom državnom odvjetništvu biti dostavljene kaznene prijave.
Policijski službenici policijske postaje Gospić su noćas, 21. prosinca 2022. godine, iza ponoći na području grada Gospića pomoću svjetlećih i zvučnih signala zaustavljali moped bez registracijskih oznaka. Vozač nije postupio po znaku koji mu je davala policija već je nastavio vožnju.


Potom je policija zaustavila vozača mopeda i utvrdila da neregistriranim mopedom upravlja 18-godišnjak s područja Gospića. Vozač je bio pod utjecajem alkohola (0,67 g/kg), bez položenog vozačkog ispita i bez osobne iskaznice.


Vozač je isključen iz prometa i slijedi optužni prijedlog nadležnom sudu, a zbog ostalih prekršaja slijede obavezni prekršajni nalozi.