Utorak, 7. veljače 2023

Weather icon

Vrijeme danas

2 C°

Utvrđeni prekršaji

Policija imala posla i na cesti i na moru

Autor: A.Š.

03.01.2023. 09:43
Policija imala posla i na cesti i na moru

Foto: PU zadarska/Arhiva ZLJučer, u 07.50 sati u Privlaci, policijski službenici Postaje prometne policije Zadar zaustavili su kombi vozilo Mercedes zadarskih registarskih oznaka s kojim je upravljao 44-godišnji hrvatski državljanin. 


Provedenim alkotestiranjem vozaču je utvrđena koncentracija alkohola od 1,98 promila te je isključen iz prometa i smješten u prostorije policije do prestanka djelovanja opojnog sredstva. 


Zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, nakon što je uz Optužni prijedlog prepraćen na nadležni sud, određeno mu je zadržavanje u zatvoru u trajanju od 14 dana te je predan u zatvor u Zadru.


Zaustavljen u gliseru
Policijski službenici Postaje pomorske i aerodromske policije Zadar jučer su u 21.10 sati na moru u Zadarskom kanalu tijekom ophodnje službenim plovilom, zaustavili i kontrolirali gliser zadarskih oznaka s kojim je upravljao 28-godišnji hrvatski državljanin.


Kontrolom dokumentacije, utvrđeno je kako plovilo sudjeluje u pomorskom prometu bez važeće police osiguranja.


Sukladno odredbama Zakona o obveznim osiguranjima u prometu vozač plovila je prekršajno sankcioniran te mu je naplaćena novčana kazna.