Četvrtak, 23. ožujka 2023

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

STRAVIČNO UBOJSTVO

Poznanik ubojice bebe: Jedan običan nasilnik, prazna glava

Autor: Hina

07.01.2023. 08:46
Poznanik ubojice bebe: Jedan običan nasilnik, prazna glava

Foto: Tomislav Miletić/PIXSELL/FACEBOOKStravično ubojstvo jednogodišnje bebe u zagrebačkim Kozari putevima zgrozilo je javnost, a poznanici ubojice, nažalost, nisu iznenađeni njegovim činom.


“Završio je točno onako kako je živio”, ispričao je za Dnevnik.hr poznanik ubojice, koji je želio ostati anoniman.


Dodao je: “Jedan običan nasilnik, prazna glava, ćorak. Kada bi ga vidjeli u kafiću uvijek je govorio kome bi htio razbiti glavu, koga prebiti. Svi su krivi, samo on ispravan.”


“Svi znamo čime se zapravo bavio”
Za ubojicu se pričalo da se u Njemačkoj bavi preprodajom rabljenih automobila.


“Nema što nije radio. Radi s autima u Njemačkoj, govorili su, a znamo svi čime se zapravo bavio. Sigurno je i sada bio pod utjecajem kokaina. Stalno je vozio pijan i nadrogiran. Kako je moguće da ga policija nikad nije uhvatila?”, pita se njegov poznanik.


Prema njegovim riječima, ubojica je iskorištavao ljude koji su bili dobri prema njemu.


“Nije imao karaktera, pravio je ljude budalama. Posudio je jednom auto od prijatelja. Napravio je na njemu totalnu štetu, a onda ga nije htio ni vratiti. Prijatelj ga je morao prijaviti na policiju da auto dobije nazad.”


“Mlatio bi je, ona bi ga prijavila, a kad izađe sve po starom”


Njegov odnos sa žrtvom godinama je bio ispunjen nasiljem. Poznato je da su socijalne službe i policija otprije znali za to, baš kao i prijatelji i poznanici.


“Zbog žene je bio par puta u pritvoru. Čim ga puste vani odmah opet kod nje. Bilo je perioda kad su bili u normalnim odnosima, on bi joj uređivao kuću, a onda opet klanje. Mlatio bi je, ona bi ga prijavila, a kad izađe sve po starom”, rekao je njegov poznanik za Dnevnik.hr.


Muškarcu koji je na zagrebačkoj Peščenici ubio dijete i teško ozlijedio njegovu majku, svoju bivšu suprugu, ukinute su u ožujku 2021. mjere zabrane približavanja, a od tada nisu primljene informacije o nasilju u toj obitelji, izvijestili su u četvrtak iz zagrebačke policije


Obitelj na zagrebačkoj Peščenici, kažu, otprije je poznata policiji, a počinitelju su izrečene mjere zabrane približavanja i uspostavljanja veze prema bivšoj supruzi. No, sve su mjere ukinute u ožujku 2021.


Izazvao dvije prometne pa se bacio pod vozilo


Obdukcija će utvrditi je li ubojica bio drogiran u trenutku stravičnog zločina.


U policiji ističu kako su odmah po prvom pozivu u srijedu oko 20.30 sati izašli na mjesto događaja. Policajci su žrtvama odmah počeli pružati prvu pomoć do dolaska Hitne pomoći, nakon čega su prebačene u zagrebačke bolnice.


Ubrzo je utvrđeno da je počinitelj ovog nasilja automobilom pobjegao u nepoznatom smjeru, prilikom čega je izazvao dvije prometne nesreće i na kraju počinio samoubojstvo.


“U blizini zračne luke, počinitelj udara u zaštitnu ogradu, izlazi iz vozila te se pješice upućuje na drugu stranu autoceste, nakon čega se s namjerom bacio pod vozilo”, potvrdila je u četvrtak voditeljica službe za izvještajnu analitiku Marija Goatti.