Petak, 31. ožujka 2023

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

Čeka se epilog

PU primorsko-goranska oglasit će se o slučaju na Platku i pojasniti kvalifikaciju djela

Autor: Portal ZL

02.02.2023. 12:38
PU primorsko-goranska oglasit će se o slučaju na Platku i pojasniti kvalifikaciju djela

Foto: Novi list, PixsellNezapamćeni slučaj divljaštva na Platku i dalje je neriješen, a Novi list neslužbeno saznaje iz izvora bliskih policiji za sada nema promjene kvalifikacije ozljeda napadnutih na skijalištu Platak te se i dalje ovo, za mnoge nezapamćeno divljaštvo, vodi kao narušavanje javnog reda i mira tučnjavom.


Slučaj koji je uzdrmao ne samo riječku javnost već i duboko odjeknuo diljem Lijepe naše prema javnom mišljenju trebao bi imati daleko teži epilog od samo onog prekršajnog.


Posebice, iz razloga što su napadači aktivni MMA borci te što su napali pripadnika HGSS, ali i one koji su mu pokušali priskočiti upomoć. Čak i ženu, i to više nego li agresivno, nemilice ih udarajući.
Kao što smo prethodno izvještavali do sada su službeno priopćili kako se “tučnjava između više osoba dogodila oko 20 sati na skijaškoj stazi, a zbog kretanja osobnog vozila po toj stazi.”


Nadalje, “da je tijekom dosadašnjeg istraživanja, policija utvrdila da su trojica hrvatskih državljana, starosti 21 i 22 godine, počinila prekršaj iz čl. 6. naročito drsko i nepristojno ponašanje iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira, i protiv njih će biti podneseni optužni prijedlozi nadležnom općinskom sudu. O prekršaju 21-godišnjeg vozača policija je dostavila i obavijest komunalnom redarstvu u čijoj je nadležnosti daljnje procesuiranje.”


Također, i da se “kriminalističko istraživanje nastavlja provedbom svih potrebnih mjera i radnji kako bi se utvrdile relevantne činjenice ovog događaja i po okončanju će biti podnesene odgovarajuće prijave protiv počinitelja.”


Upravo je iz posljednje rečenice službenog priopćenja jasno kako se ne isključuje mogućnost i kaznene odgovornosti napadača ukoliko za to bude osnova, piše u četvrtak Novi list.


U Kliničkom bolničkom centru Rijeka jučer su tijekom poslijepodneva poručili kako je sve troje pacijenata koji su ozlijeđeni u napadu na Platku otpušteno iz bolnice na kućnu njegu.


“Svi pacijenti otpušteni su na kućnu njegu s lakšim ozljedama. Nemamo drugih komentara”, poručili su kratko iz riječkog KBC-a, a o čemu smo također izvijestili.


Svjedokom napada bio je i pročelnik riječke Stanice HGSS-a Marko Andrić, a koji je istaknuo kako je “napadnuti član taj dan pomogao dvjema djevojkama planinarkama koje su imale problema i teško mu je zamisliti da humana osoba – volonter koji pomaže drugima, može tako proći.”


Napomenuo je da napadači ni u jednom trenutku nisu pokušali pobjeći, već su isticali da su “oni borci i da su istrenirani”.


Da se radilo o zvjerskom napadu svjedoči i činjenica da je nakon pokušaja udarenog mladića da se podigne još jedanput “brutalno udaren u glavu” pa se mladić onesvijestio.