Kolumne

Sinergija 1+1=3


Mirna Milković

Plutam na moru, lelujam kao morske alge, beskrajno plavo nebo iznad mene. Mir. Iznenada gliser kojeg ni nisam čula, do mene dogura prvi val.

Njihovi klasovi kada puhne izgledaju kao zeleni valovi na moru…Tko bi se sad zamarao još jednom od mnogih trava. A i tako više-manje sliče pomalo sve jedna na drugu.

Ima cijela jedna porodica biljaka, svima nam dobro poznatih.

Crveno, crveno, crveno… Koja moćna boja… Boja krvi rađanja, ili smrtnih rana, boja kraljeva i fatalnih zavodnica, boja koja upozorava na opasnost, viče stop na križanjima, boja arogancije i moći…

Prastara narodna uzrečica. Opisuje onu duboku vjeru, da iznad, oko i u svemu postoji nešto više i moćnije čak i od samih zakona prirode koje je isti Stvoritelj napravio.

Od pamtivijeka, izražavanje prezira ide na račun ili jadnih biljčica ili životinja.

Ne nemam novi posao kao scenarist za svjetski poznatu seriju o zombijima (Da bar! Njušim, vjerojatnost zanimljive zarade na takvom poslu… No, eto.., Nisam tome dorasla)

Od kad je ljudskog roda žene su beskrajno romantične i stalno iz nečega gatamo o muškim objektima našeg zanimanja.

Dakle paradoksalnije ne može od ovoga. Robovi (i ne uvijek samo robovi) u Starom Rimu, držani u zatvorenom dok ih ne bi pustili na otvoreno ako se to otvorenim može nazvati -arena.

Naš mentalitet, je topao južnjački, dodirujemo se, grlimo, a držati se na odstojanju je uvreda, kao da prijatelju kažeš-ti smrdiš!

Ne, nije u stilu, bacim vam konop pa se objesite, jer i tako trenutačno nema lijeka za virus. Konopljuša je biljka, elegantniji latinski naziv joj je Eupatorium cannabinum.

Nikako!!! Upravo tu i jeste problem!!!

Činjenice su da to nije malo teža verzija gripe ili prehlade. To je potpuno novi virus za cijelo čovječanstvo.

11. siječnja 1922. godine dječak, dijabetičar Leonard Thompson je umirao u bolnici u Torontu. Dobio je prvu injekciju inzulina. Pred ravno 98 godina. Čini se puno, čini se malo.

Nije dovoljno biti sretni. Potrebno je i biti sretnici koji prepoznaju da imaju sreće. Živimo u malo čudnim vremenima.

Na današnji dan se slavi svjetski dan tolerancije.

Stranice