Dodijeljeno 60 majstorskih diploma

Slika korisnika admin
majstori
Vedran SITNICA
Majstorska titula obrtnicima pomaže u napredovanju

U Obrtničkoj komori Zadarske županije jučer je dodijeljeno 60 majstorskih diploma mladim zadarskim obrtnicima: stolarima, zidarima, automehaničarima, autoelektričarima, limarima, frizerima, soboslikarima - ličiocima, elektroinstalaterima i očnim optičarima. Majstor je najviše zvanje koje obrtnik može postići i koje je potrebno za otvaranje samostalnog obrta. Ove godine majstorski je ispit položio rekordan broj kandidata - njih čak 60, dok samo jedan pristupnik nije zadovoljio kriterije za stjecanje majstorske titule.

Okupljene su pozdravili tajnik Obrtničke komore Ivo Marin i dugogodišnji obrtnik i predsjednik Obrtničke komore Zadarske županije Eduard Vicković koji je mladim majstorima obećao pomoć Komore pri otvaranju samostalnih obrta.

- Ovaj dan je posebno važan jer se polaganjem majstorskog ispita povećava obrtnička obitelj i udaraju se temelji daljnjem gospodarskom razvoju Zadarske županije. Jako me veseli što ove godine imamo rekordan broj novih majstora obrtnika koji su stekli sve kvalifikacije za obavljanje obrtničkih poslova samostalno, kvalitetno, savjesno i ozbiljno. Komora će pomoći mladim majstorima u otvaranju novih obrta koliko god to bude moguće, rekao je Vicković.

Mladim su majstorima dodijeljene diplome koje će im omogućiti daljnje napredovanje u poslu i eventualno osamostaljivanje, otvaranje novih obrta. Okupljeni majstori izrazili su zadovoljstvo stečenim zvanjem.

- Majstorska titula pomoći će mi u poslu i daljnjem napredovanju i vrlo sam sretna stečenom kvalifikacijom. Doista se veselim što je kraj ispitima i što imam diplomu u ruci. Nadam se da ću svoje znanje moći prenijeti i na druge, na učenike, rekla nam je Marčela Šimićeva, majstorica - frizerka.

 

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno