U gratis ponudi prve obalne linije Preka i sto ležaljki

Slika korisnika admin
Ante VIDOVIĆ

Svaki put kada turistička patrola Zadarskog lista dođe u Preko ugodno se iznenadi nečim novim. Proteklih godina to su bila milijunska ulaganja pojedinih poduzetnika u njihove objekte da bi se dosegnula ekstra kvaliteta usluge, zatim besplatni internet u cijelom mjestu i drugi sadržaji. Ove godine tu je sto ležaljki postavljenih u prvi metar do mora koje su turistima stavljene besplatno na uslugu i osvjetljenje otoka Galovac. Preko uistinu radi na svom turizmu, što se potvrđuje tijekom svih ovih godina njegovog obilaženja u sklopu zajedničke akcije Zadarskog lista i TZ Zadarske županije "Biramo najljepše mjesto".

Patrola je započela u trajektnoj luci  Preko, prvoj dodirnoj točki većine posjetitelja Preka kao i otoka Ugljana. Nevjerojatna gužva automobila, koja se stvara svako ljeto, samo još jednom potvrđuje činjenicu kako je Preko na svoj način nastavak autoceste te zaslužuje impozantno uređeno trajektno pristanište. Tamo se nalazi ploča dobrodošlice kao i ostala signalizacija koja turistima olakšava snalaženje. Do centra mjesta vodi prekrasna šetnica. Bez obzira na to koliko puta obišli Preko, prva obalna linija mjesta je nešto što uvijek iznova oduševljava. Uređenost, čistoća i opremljenost su kao i prijašnjih godina na besprijekornoj razini. Spomenimo hortikulturnu uređenost, postavljene klupe za odmor, kante za smeće, noćnu rasvjetu. Široki dvokilometarski lungomare je ujedno i jedna od najduljih plaža u Zadarskoj županiji. Praktično da nema dijela obale gdje se u Preku ne može kupati i uživati u suncu. Tako je to kada je u mjestu riješena komunalna infrastruktura. Od ove godine tu su i besplatne ležaljke, a noćni ugođaj pojačalo je osvjetljenje Škojića.

I ostali sadržaji u Preku zaslužuju čistu peticu. Mjesto je to čiji mještani žive s turizmom. Vidi se to po uređenosti javnih i privatnih površina. Posebno treba istaknuti ugostitelje. Uz prvu obalnu liniju rade čak dvadeset i tri ugostiteljska objekta. Toliko ponude na malom prostoru postoji već godinama. To je moguće samo ako imaju razinu prepoznate kvalitete kojoj se gosti stalno vraćaju.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno