Zadar u minusu, najhladniji dani tek su pred nama (FOTOGALERIJA)

Slika korisnika admin
Zvonko KUCELIN

U Zadru je jučer ujutro temperatura zraka pala ispod ništice. U osam sati ujutro izmjeren je minus jedan stupanj. Zima je krajem godine čini se konačno pokazala zube, a prognoze nisu nimalo optimistične. Naime, najhladniji dani tek nas očekuju. Za srijedu, zadnjeg dana u ovoj godini, te četvrtak, prvog dana nove godine, najavljene su jako niske temperature, suho i jako hladno vrijeme. Iako je jučer tijekom dana bilo suho i sunčano vrijeme, hladnoću je dodatno pojačavala jaka bura koja je puhala na zadarskom području, pa se stjecao dojam kako je hladnije od temperature koje pokazuje živa u termometru.

Zabundani Zadrani ipak su kročili izvan topline svojih domova, možda zbog obavljanja svakodnevnih obveza, a možda i kako bi tek prošetali po burnom vremenu. Hladnoća međutim, u obilasku, nije omela skupine turista koji su jučer bezbrižno razgledali zadarski Forum i crkvu svetog Donata.

Dodajmo, kako su jučer zbog jake i orkanske bure, povremeno bez električne energije ostajala pojedina naselja u Zadarskoj županiji.

Iz HEP-a su istaknuli kako su bez struje sela u zaleđu Obrovca, dio Žegara, Nadvode i Komazeci. Iako su ekipe HEP-a odmah po dojavi izašle na teren, električni stupovi koje je jaki vjetar srušio na nezgodnom su terenu, stoga i sanacija traje dulje.

Bez električne energije jučer su ostali i mještani Kruševa, predjela Ribnice, te Meke Drage.

Autocesta A1, između čvorova Posedarje i Sveti Rok jučer ujutro bila je zatvorena za sav promet, a kasnije je otvorena za sve skupine vozila uz ograničenje brzine na 40 kilometara na sat.

Brodske linije na zadarskom području jučer su prometovale bez prekida.

Kategorija: 
Tag: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno