Ove godine osam predškolaca više

Slika korisnika admin
Branko BOŽIĆ

Nakon višemjesečnih priprema i iznalaženja mogućnosti te požrtvovnosti čelnih ljudi Općine Ražanac, prvenstveno načelnika Nikole Miletića, predsjednika Općinskog vijeća Nediljka Jovića te pročelnika Jedinstvenog upravnog odjela Damira Jordana, u ponedjeljak 2. veljače konačno se otvara mala škola. Predškolskom nastavom koju će do početka lipnja ove godine provoditi Zlata Miočić Stošić, obuhvaćeno je ukupno 32 djece predškolske dobi, osmero više nego lani iz Ražanca, Radovina, Jovića, Rtine, Ljupča, Ljubačkih Stanova i Krneze.

Kako nam je pojasnio pročelnik Jedinstvenog upravnog odjela Općine Ražanac Damir Jordan, za rad male škole Općina će iz ovogodišnjeg proračuna izdvojiti nešto više od 80.000 kuna.

- Budući da je po zakonu od ove godine mala škola u Republici Hrvatskoj obvezna roditelji neće više morati kao prethodnih godina izdvajati za participaciju koja je lanjske godine iznosila 70 kuna mjesečno po djetetu. Nažalost, zbog štednje nećemo biti u mogućnosti za djecu organizirati besplatan prijevoz, stoga će ih od kuće na nastavu i natrag prevoziti njihovi roditelji. Ove smo se godine susreli s velikim problemima oko školskog prostora za održavanje nastavnog programa. Stoga smo za djecu Ražanca s ravnateljicom Knjižnice Juraj Baraković dogovorili održavanje nastave u prostoru knjižnice. Tome ćemo problemu naredne godine stati na kraj jer ćemo imati na raspolaganju prostor novog dječjeg vrtića koji se upravo gradi u Ražancu, kaže pročelnik Jordan.

Putujuća teta kako je već od milja zovu, prof. Zlata Miočić Stošić, koja ovaj posao radi već godinama djecu će podučavati svakog radnog dana od 12.15 do 17.30 sati.

- Najviše predškolaca imamo u Ražancu, njih 11, zatim dvoje u Rtini, pet u Jovićima, troje u Ljupču i Ljubačkim Stanovima, u Krnezi dvoje te u Radovinu devet. Raduje nas podatak kako je iz godine u godinu na području općine Ražanac predškolstvo sve bolje, kaže prof. Miočić Stošić koja je i ovom prilikom zahvalila Općini Ražanac u svoje osobno ime te u ime djece i njihovih roditelja na iskazanoj brizi za rad male škole.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno