Blagoslov djece i cvijeća u Ražancu

Slika korisnika admin
Branko BOŽIĆ

Ni najstariji stanovnici Ražanca ne pamte kada se toliko vjernika slilo u Ražanac kao što je to bilo u subotu u večernjim satima za  blagdana sv. Ante Padovanskog. Iako ražanački puk svetkuje Gospu od Ružarija kao zavjetni blagdan svoje župe, sv. Ante posebno im je drag i omiljen svetac.

Svetkovina je počela misnim slavljem u prepunoj crkvi Gospe od Ružarija. Homiliju je održao uz sudjelovanje domaćeg svećenika don Filipa Kucelina župnik iz Nove Gradiške don Mario Mesić. U sklopu liturgijskog slavlja upriličena je procesija kroz mjesto. Kip sv. Ante od župne crkve do kapelice u nepreglednoj koloni nosili su mladi Ražančani: Robert Teklić, Dario Lukić, Zvonimir Kožul, Dario Lukić, Marija Teklić i Antonia Kožul. Ispred kapelica molilo se zajednički, a u skladu sa izvornim kršćanskim običajima svećenici su obavili blagoslov djece i cvijeća.

Blagdansko slavlje je potom nastavljeno na Trgu sv. Ante na platou ispred mjesne knjižnice Jurja Barakovića s liturgijsko-kulturnim te zabavnim programom kojeg je vodila mlada Antonia Miočić, a osmislila domaća molitvena zajednica "Hrvatski ljiljani sv. Ante" pod vodstvom časne sestre Ljiljane Marić.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno