Milan Stojanov za sad jedini kandidat za predsjednika ŽO HNS-a

Slika korisnika admin
Fabio ŠIMIĆEV
Ivica Maštruko, Milan Stojanov i Ivo Gregov

Ako je suditi po najnovijoj izjavi Vesne Pusić kako je HNS dovoljno jak da na izbore može izići i sam, reklo bi se da je riječ o stranci s najmanje desetak posto podrške birača. Međutim, s niti dva posto podrške na ljestvicama popularnosti, HNS doista nema osnove za optimizam.

To je jedan od razloga zbog kojih se danas okupljaju na team buildingu u Tuheljskim toplicama u kojima će održati 10. Sportske susrete Političke akademije HNS-a. Na susret će doći članovi iz cijele Hrvatske kako bi i na ovaj način ojačali stranku za predstojeću kampanju za parlamentarne izbore.

Posebno su se za susret jučer spremali članovi županijskog HNS-a jer bi se tijekom vikenda sa rukovodstvom stranke trebali dogovoriti oko termina izbora za rukovodstvo Županijskog odbora.

Milan Stojanov nalazi se na dužnosti povjerenika ŽO-a još od ožujka ove godine, točnije od dana kada je tadašnja predsjednica Vesna Sabolić podnijela ostavku i otišla Reformistima. Stojanov je bio njen zamjenik, no uslijed ovakvog razvoja situacije morao je preuzeti županijsku organizaciju.

A središnjica očito u njega ima povjerenja jer je Stojanov zasad jedini kandidat za šefa županijske organizacije i vjerojatno budući predsjednik. Odradio je najteži dio posla za stranku, vodeći je kada su je napustile dvije HNS-ove gradske vijećnice, Vesna Sabolić i Ljiljana Klarin, odvodeći za sobom i dio članstva. O onome što će u Tuheljima dogovarati sa predsjednicom Vesnom Pusić, Stojanov kaže:

- Danas ili u nedjelju riješit ćemo glavno pitanje koje se odnosi na održavanje izborne skupštine za županijsku organizaciju, a to je ono hoćemo li najprije održati skupštinu pa onda izbore za pojedine podružnice, ili obratno. Čeka nas i revizija članstva u podružnicama Škabrnja, Sukošan i Sv. Filip i Jakov, pa ćemo vidjeti što je za Županijski odbor bolje, riješiti podružnice ili odmah održati izbornu skupštinu - kaže Stojanov.

Stoga ga čeka naporno radno ljeto u kojemu Županijski odbor treba postaviti na noge i ekipirati članstvo. Potvrdio nam je kako će se kandidirati za predsjednika, što znači da mu predstoji težak posao i na vraćanju rejtinga HNS-a u Zadarskoj županiji.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno