Vršanin Petar Bušljeta Dukić proslavio 100. rođendan

Slika korisnika admin
Velimir BRKIĆ
Petar Bušljeta Dukić s najmlađim potomcima

Najstariji žitelj Vrsi Petar Bušljeta Dukić zvani Čovo proslavio  je svoj stoti rođendan. Dostići stoljeće života i pritom biti relativno  zdrav, tjelesno i umno, san je mnogih od nas, ali ta čast pripadne samo  rijetkim sretnicima.

- Imam dvije kćerke, Nediljku i Maricu, sedam unučadi i trinaest  praunučadi. Živim s kćerkom Nediljkom, unukom i snahom, ponosno  kazuje vrški slavljenik.

Petar Bušljeta Dukić je zadnji nositelj prezimena Bušljeta Dukić u Vrsima, ostali su Dukići. Cijeli život se bavi poljoprivredom i stočarstvom,  a godinama je radio u Ciglani Nin.

- U mirovinu sam otišao prije 44 godine, točnije 1972., od kada sam  se potpuno posvetio poljoprivredi i stočarstvu, govori Bušljeta Dukić.

Impresionira njegova komunikacija i vitalnost, on se ne drži kao stogodišnjak, za kojega bi se očekivalo da ne čuje, ne vidi i ne zna što ga  pitate.

- Nemam recept za dugi život. Za zdravlje je najvažniji način na koji  živite. Ja sam ga provodio radeći i brinući se za svoju obitelj, prisjeća se  slavljenik Petar.

Na proslavu je uz mnogobrojne prijatelje i obitelj pozvano i općinsko  čelništvo te don Boris Pedić, župnik Vrsi i Poljica.

- Okupili smo se kako bi zahvalili dragom Bogu za 100 godina života  slavljenika Petra, rekao je don Boris.

Na emotivnoj i nostalgičnoj proslavi nazočila je i načelnica Sandra  Vukić, zamjenik načelnice Marijo Radobuljac i predstavnici Općinskog  vijeća. Načelnica je slavljeniku uručila buket ruža te prikladne darove i  tortu.

- U ovoj gostoljubivoj kući i našoj općini zasigurno ne nedostaje razloga za radost, jer se proslavlja dida Petra plodonosan dugovječan  život, kojeg rijetki dožive, istaknula je Vukić.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno