Trasa preko zemljišta planiranih za ulaganja u poljoprivredi

Slika korisnika admin
Velimir BRKIĆ
Ivica Ukalović

Nova trasa ceste koja bi išla od Visočana kroz Poslovnu zonu Grabi, te bi se južno od Poličnika i Suhovara spojila na nadvožnjak autoceste A1 i išla prema Zemuniku izazvala je nezadovoljstvo pojedinih mještana Suhovara.

Najglasniji je sin nositeljice OPG-a Marija Ukalović, Ivica Ukalović, referent za komunalnu infrastrukturu, komunalno i poljoprivredno gospodarstvo u Općini Poličnik.

- Trasa ceste je mimo odluke Mjesnog odbora Suhovare premještena na novi koridor i prolazi sredinom OPG Marija Ukalović površine 30 hektara i OPG-a Poljak površine 25 hektara. Riječ je o zemljištu za koje smo od Agencije za poljoprivredno zemljište Ministarstva poljoprivrede zatražili provođenje javnog natječaja za zakup, odnosno za koncesiju, kazao je Ivica Ukalović.

U tijeku je javna rasprava o Prijedlogu izmjena i dopuna prostornog plana u cilju izgradnje 11 kilometara duge ceste od Visočana do Zemunika. Javni uvid u općinskim prostorijama traje do 17. listopada.

- Proteklog ponedjeljka je održana javna rasprava, a osim predstavnika Općine i Zavoda za prostorno uređenje Zadarske županije nije bilo nazočnih. Nitko od mještana Visočnana, Poličnika i Suhovara nije nazočio na javnoj raspravi, rekao je načelnik Davor Lončar.

U tijeku su izmjene i dopune prostornog plana Općine Poličnik gdje svatko ima pravo biti na raspravi, na uvidu dati svoje mišljenje.

- Zašto optuživati i klevetati nekoga za nešto što se još nije niti dogodilo, a kamoli usvojilo na Općinskom vijeću, ističe Lončar.

- Naime, Općinko vijeće je jedino mjerodavno prihvatiti ili ne prihvatiti izmjene i dopune prostornog plana s ucrtanom trasom buduće prometnice koja je od općeg interesa, a ne volje načelnika, navodi Lončar.

Pritom dodaje kako je vlasnik zemljišta na trasi ceste 99 posto RH, a 1 posto, oko 100 metara, mještanin Suhovara koji je dao pristanak za izgradnju ceste.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno