Pronijeli su glas o svome mjestu po svim svjetskim morima

Slika korisnika admin
Velimir BRKIĆ

U povodu blagdana sv. Nikole, zaštitnika pomoraca, putnika, ribara i djece, u Vrsi-Mulo na obali Velikog jaza kod svečeve kapelice, spomenika u obliku jedra i velikog sidra na prigodnoj svečanosti otvoren je prekrasni park uz more, Park vrških pomoraca. Kamenu ploču s natpisom trga, koju je donirao Branko Papić, otkrili su Kata i Josip Perinić.

Za završetak projekta u čast vrškim pomorcima nedostaje još tek jedna prekrasna Ruža vjetrova u kamenu, koja će biti ukras i ponos vrških pomoraca i općine u cjelini, rečeno je na svečanosti.

Kapelica i spomenik, zajednički projekt Općine i Udruge pomoraca sv. Nikola, podignuti su u sklopu jubilarne, 10. obljetnice udruge osnovane 6. prosinca 2003.

- Vrsi su nadaleko poznate po svojim pomorcima, najpomorskije mjesto u Hrvatskoj, u kojem su pomorstvo i ribarstvo tradicionalne vještine i izvor egzistencije, kazao je Neven Predovan, predsjednik Udruge pomoraca sv. Nikola Vrsi.

- Vrški vrsni, pošteni i radišni pomorci plove na svim svjetskim morima. Želja je svih 160 članova Udruge da jedan od brodova u domaćoj floti dobije dično ime Vrsi, poručio je Predovan.

Pred velikim brojem Vršana, među kojima i načelnica Sandra Vukić sa suradnicima, obred blagoslova je predvodio župnik don Ivica Bašić. Svijeće su kod kapelice sv. Nikole zapalili Stojan Milutin i Nenad Maraš, dok je u more iz brodice Milan Jordan spustio vijenac za sve stradale na moru.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno