Vrtiću Maruškica pet tisuća švicarskih franaka

Slika korisnika admin
Velimir BRKIĆ

Za šezdesetak djece iz Dječjeg vrtića Maruškica u Škabrnji radosno je započela nova godina. Hrvatski iseljenici, članovi Koordinacije Hrvatske demokratske zajednice Švicarske i Kneževine Lihtenštajn donirali su im 5.000 švicarskih franaka, odnosno oko 35.000 kuna.

- Za vrijednu donaciju od srca najiskrenije hvala u ime svih žitelja općine Škabrnja, naročito naše djece, zahvalio je načelnik Nediljko Bubnjar.

Uz roditeljski dom dječji vrtić je ona sredina koja svojim djelovanjem omogućuje zdrav rast i razvoj djeteta u predškolskoj dobi, sve do polaska u osnovnu školu.

- Novac će se uz dogovor s ravnateljicom Danijelom Kuzmar iskoristiti na najbolji mogući način za još ljepši i učinkovitiji rad DV Maruškica, našeg ponosa, poručio je Bubnjar.

Spomenuta koordinacija organizira rad ogranaka HDZ-a na području Švicarske i broji oko 4.000 članova.

- Ova humanitarna akcija dokazuje da Hrvati izvan domovine zaista imaju i srce i volju pomoći drugima, kazao je Ivan Roščić Iko, predsjednik koordinacije HDZ-CH/FL, koja je dosad pomagala brojne lokalne zajednice i udruge u Hrvatskoj i BiH.

Roščić je porijeklom iz Grabovca u općini Šestanovac, dok mu je supruga iz obitelji Čerina iz Podgrađa kraj Benkovca.

- Ovo je jedna od manjih donacija od brojnih koje smo dosad dodijeli u Republici Hrvatskoj i BiH. Pred nama je i akcija za pomoć NK Škabrnja koja po riječima načelnika želi u veći rang nogometnog natjecanja, najavio je Roščić.

- Hrvatsko iseljeništvo godišnje u Hrvatsku pošalje oko 1,1 milijardu eura, što je više od svih stranih ulaganja. Najvažnije je vratiti i jačati povjerenje naših ljudi koji žive izvan granica Hrvatske te na tom temelju graditi partnerske odnose, govori Roščić dodajući kako i sada želi poslati poruku da hrvatsko iseljeništvo nikad neće zaboraviti hrvatske branitelje, djecu i sve Hrvate u domovini.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno