Vranska biciklistička staza jedna od najljepših na hrvatskom Jadranu

Slika korisnika admin
Velimir BRKIĆ

Karmen Škiljić iz BBK Pakoštane kraljica je brdskog biciklizma. U kategoriji žena na 10. rekreativnoj XC zimskoj ligi u Dalmaciji vrlo zahtjevnu stazu u Parku prirode Vransko jezero, dugu 24 kilometara sa 450 metara elevacije, prošla je za 1 sat, 29 minuta i 33 sekunde.

- Bilo je odlično, hvala mojem klubu, treneru, mojim kolegicama i kolegama iz BBK Pakoštane, kazala je 16-godišnja šampionka Karmen.

Nikolina Samirić (BK Aks) i Tina Papi (BK Kairos) morale su se zadovoljiti drugom i trećom pozicijom na makadamskoj stazi, na kojoj se ističe spust pod nazivom "Mernjača downhill", spust koji je predstavljao pravi izazov za sve natjecatelje.

- Vransko jezero je idealno za brdski biciklizam. Ovo je predivan kraj a biciklizam kako u Hrvatskoj tako i u svijetu sve više napreduje, poručila je Karmen Škiljić, prošlogodišnja dobitnica priznanja Općine Pakoštane.

Pobjedničku nagradu joj je dodijelio Ivan Šimunić, županijski pročelnik za društvene djelatnosti.

Staza u Parku prirode Vransko jezero je ucrtana na brdsko biciklističkoj karti Europe.

- Najveća nam je nagrada što su svi biciklisti hvalili stazu, jednu od najljepših biciklističkih staza na hrvatskom Jadranu, kazao je Mišel Krpeta, predsjednik Brdsko-biciklističkog kluba Pakoštane, organizatora ove sve prestižnije brdsko-biciklističke manifestacije.

Ako je atletika kraljica sportova, onda je XC zasigurno kralj brdskog biciklizma, najprestižnija, najraznolikija i najteža biciklistička disciplina.

- Dokazalo je to 126 biciklista rekreativaca i profesionalaca iz Hrvatske, Poljske i susjedne BiH, koji su usprkos nepovoljnim vremenskim prilikama preplavili Vransko jezero, zadovoljno će Krpeta, naglasivši kako je nagradu za ukupnog pobjednika dodijelio Tomislav Zadro, predsjednik HBS-a.

Konkurencija među natjecateljima bila je kudikamo izjednačenija nego među djevojkama, pa je i borba za ukupnu pobjedu bila itekako zanimljiva i neizvjesna do samoga kraja. Prvi na cilju kod Maškovića hana s rezultatom od jedan sat, 3 minute i 20 sekundi bio je Ivica Mesarić (BBK Orlov krug). Drugo i treće mjesto u ukupnom poretku osvojili su njegovi klupski kolege Marin Pejdo i Tonko Juras. Njihov zaostatak za Mesarićem bio je svega 40-ak sekundi, što dovoljno govori o izjednačenosti natjecatelja.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno