Gašenje požara kod Obrovca otežava jaka bura, lakše ozlijeđen jedan vatrogasac

Slika korisnika valentinam
Na terenu 50-ak vatrogasaca i četiri kanadera
Autor: 
Požar je izazvan udarom groma na minski sumnjivom području kod Obrovca, a na požarište su u subotu odmah izašla dobrovoljna vatrogasna društva iz Jasenica i Žegara

Pedesetak vatrogasaca i četiri kanadera gase požar na području Obrovca, koji je planuo u subotu na minski sumnjivom području, a u ponedjeljak ujutro ga je razbuktala jaka bura koja otežava gašenje, potvrdio je poslijepodne Hini vatrogasni Javne vatrogasne postrojbe (JVP) Zadra Željko Šoša.

 Požar je izazvan udarom groma na minski sumnjivom području kod Obrovca, a na požarište su u subotu odmah izašla dobrovoljna vatrogasna društva iz Jasenica i Žegara. U nedjelju se vatra gasila i s ličke strane, ali kako je riječ o opasnom terenu, nije se moglo puno učiniti.

Jutros je, pak, požar razbuktala jaka bura i trenutačno ga gasi 50-ak vatrogasaca iz 15-ak DVD-ova s 20-tak vozila, a pomažu i četiri kanadera.

Dobio sam potvrdu da će se u toku poslijepodneva priključiti i tri airtractora, kazao je Željko Šoša te istaknuo kako nije izgorjela nijedna kuća, ali lakše je ozlijeđen jedan vatrogasac koji se nagutao dima i odmah mu je pružena pomoć.

 Dodao je kako je riječ o vrlo zahtjevnom i neprohodnom terenu na kojemu postoji nekoliko zaselaka te da su ljudi sami počeli napuštati svoje domove.

"Prioritet su nam ljudi, njihova imovina, domaće životinje. Činimo sve da obuzdamo vatru i požar stavimo pod kontrolu, ali u tome nam odmaže jak vjetar", rekao je Željko Šoša, zapovjednik zadarske JVP.

Od predsjednika Dobrovoljnog vatrogasnog društva (DVD) Obrovac Grge Šoše doznaje se da su na požarište kod Obrovca oko 9 sati izašli gasitelji DVD-a Obrovac, Zadar, Gračac, Jesenice koji još uvijek gase požar, a gašenje požara kanaderima otežava jaka bura.

Predsjednik obrovačkog DVD-a kaže kako gasitelji ulažu velike napore, te  su uspjeli obraniti kuće i one više nisu ugrožene, a izgorjela je samo jedna šupa.

Struja je za spomenuto područje isključena dok gasitelji budu na terenu, rekao je Grga Šoša..

Izrazio je i nadu da će gasitelji požar uspjeti staviti pod kontrolu, napominje da imaju dovoljno vode za gašenje, te kako je požar poslijepodne nešto manjeg intenziteta nego što je bio danas prijepodne.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno