ADVENT U PAGU: Kuća Djeda Božićnjaka otvorena petkom i subotom

Slika korisnika valentinam
Advent u Pagu od 1. do 23. prosinca pun događanja
Prema programu događanja petkom i subotom do 23. prosinca na Trgu Petra Krešimira IV. u prostoru Etno galerije bit će otvorena Kuća Djeda Božićnjaka uz prigodni glazbeni program. U petak 1. prosinca od 10 sati polaznici Dječjeg vrtića Paški mališani ukrašavat će jelku na gradskom trgu
Advent se i u Pagu pokazao kao pun pogodak

U organizaciji Centra za kulturu i informacije drugu godinu zaredom od 1. do 23. prosinca će se održati program Advent u Pagu 2017. Pod motom - Podijelimo vrijeme ljubavi, mira i radosti, za sve Pažane i njihove goste bit će organizirana zanimljiva događanja, najatraktivnija tijekom vikenda jer je sve prilagođeno roditeljima i djeci.

Prema riječima Dijane Vulete, ravnateljice paškog Centra za kulturu i informiranje prošlogodišnje postavljanje Kućice Djeda Božićnjaka bilo je pun pogodak jer su najmlađi Pažani i stanovnici iz okolnih mjesta ovog otoka upravo najviše posjećivali lokaciju gdje se ona nalazila.

Božićni domjenak 22. prosinca

- Kao i lani i ove ćemo godine imati adventsku kućicu jer se to pokazalo uspješnim projektom, a u njoj će biti smještene sve paške udruge, njih osam, koje će posjetiteljima dijeliti hranu i kuhano vino, kazala je Vuleta.

Adventska kućica bit će otvorena petkom i subotom, kada će u staroj gradskoj jezgri na trgu uz jelo i piće, te glazbu od 18 do 22 sata posjetitelji moći doživjeti predblagdanski ugođaj. Novost je i održavanje božićnog domjenka 22. prosinca od 11 sati za koji je novac osiguran jer su se ove godine sve gradske tvrtke i gradska uprava odrekle organiziranja vlastitih domjenaka, a sve kako bi se organiziralo ovo događanje na gradskom trgu. Prema programu događanja petkom i subotom do 23. prosinca na Trgu Petra Krešimira IV. u prostoru Etno galerije bit će otvorena Kuća Djeda Božićnjaka uz prigodni glazbeni program. U petak 1. prosinca od 10 sati polaznici Dječjeg vrtića Paški mališani ukrašavat će jelku na gradskom trgu, gdje će se nalaziti i štand s fritulama. Dan kasnije s početkom u 18 sati bit će upaljena prva adventska svijeća, u petak 8. prosinca bit će u isto vrijeme upaljena druga adventska svijeća, a sat kasnije održat će se božićna priredba učenika OŠ Jurja Dalmatinca "Božić na škoju". Prigodni program uz adventsku kućicu bit će održan u subotu 9. prosinca s početkom u 18 sati.

Paški mališani pričat će priču

Na blagdan sv. Lucije u srijedu 13. prosinca od 18 sati djeca iz Dječjeg vrtića Paški mališani održat će u svojim prostorima program "Pričam ti priču". Paljenje treće adventske svijeće održat će se u petak 15. s početkom u 18 sati i to uz adventsku kućicu.

U ponedjeljak 18. prosinca u 20 sati zagrebački Histrioni će u prizemlju Kneževog dvora odigrati kazališnu predstavu "Gastrabajterski Božić".

Ogledni sat Male škole Gradske glazbe Pag s božićnim skladbama u prizemlju Kneževog dvora održat će se 20. prosinca s početkom u 18 sati, a u isto vrijeme će uz prigodni program biti upaljena četvrta advetska svijeća. U prizemlju Kneževog dvora s početkom od 19 sati Božićno – novogodišnji koncert priredit će Gradska glazba Pag. Posljednjeg dana programa Adventa u Pagu 23. prosinca u 18.30 sati predavanje „Na adventskom putu Božiću ususret“ održat će u Kneževom dvoru don Gašpar Dodić uz nastup Dječjeg crkvenog zbora.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno