Parkiralište iznad SC Višnjik postalo odlagalište za olupine

Slika korisnika valentinam
Krupnog otpada pojedinci se rješavaju i u središtu grada
Tim problemom bavimo se već duže vrijeme, ali još nismo našli neko trajno rješenje. Naime, netko doveze automobil ili olupinu i mi je uklonimo, ali opet nakon par dana osvane neko novo vozilo. Ovo nam predstavlja velik problem, priča Denis Karlović, direktor SC Višnjik
Zvonko KUCELIN
Sramotan prizor na parkiralištu iznad Krešine dvorane

Veliko parkiralište iznad dvorane Krešimira Ćosića u SC Višnjik neki građani koriste kao odlagalište neregistriranih vozila i olupina.

Naime, kako su nam javili neki ogorčeni građani, svako malo na parkiralištu osvane novi automobil ili kamion bez registarskih oznaka te tako zauzima parkirališno mjesto. Tako se sjeverno parkiralište, uz svoju prvotnu funkciju, koristi i kao poligon na kojem brojne autoškole provode obuku mladih vozača, ali i kao parkiralište za odbačene automobile. Nerijetko se tu nađu i autobusi ili kamioni koji iskoriste taj prostrani prostor za besplatan parking.

Slijedom ovih dojava provjerili smo s direktorom SC Višnjik Denisom Karlovićem je li upoznat s ovom problematikom.

- Tim problemom bavimo se već duže vrijeme, ali još nismo našli neko trajno rješenje. Naime, netko doveze automobil ili olupinu i mi je uklonimo, ali opet nakon par dana osvane neko novo vozilo. Ovo nam predstavlja velik problem, posebno u trenutcima kad imamo utakmice, koncerte ili neke događaje velike posjećenosti i kada nam je potrebno svako parking mjesto, a zbog ovih automobila ih nemamo, rekao nam je direktor Sc Višnjik. Dodao je kako su zvali policiju ili komunalne redare koji uklone vozila, ali to je samo trenutačno rješenje, jer se opet nađe netko tko će dovesti nove olupine.

- Tražimo neko rješenje kojim bi se ostavljanje napuštenih i neregistriranih vozila spriječilo, a opet da omogućimo građanima, rekreativcima neometano parkiranje vozila, kazao je Karlović istaknuvši kako se SC Višnjik isprofilirao kako rekreativno središte Zadra gdje svakodnevno trenira i nekoliko tisuća građana, što djece u brojnim sportskim klubovima, što rekreativaca koji koriste sve mogućnosti koje Višnjik pruža.

A ovih je dana Višnjik je građanima ponudio dvije novosti, uređenu trim stazu te vježbalište na otvorenom.

Osim toga, bliži se i kraj radovima na uređenju novog parkirališta od 70-ak parkirališnih mjesta. Naime, na prostoru nekadašnjeg otvorenog vježbališta, na jugozapadnom dijelu Višnjika, između dvorane Gimnastičkog kluba Salto te upravne zgrade OTP banke napravit će se novo parkiralište.

- Uskoro bi tamo trebalo biti uređeno parkiralište kako je i predviđeno prostornim planom. Parking će biti namijenjen svim građanima i korisnicima sportskog centra i bit će besplatno, rekao je Karlović.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno