Grad kreće u krpanje rupa na cestama!

Slika korisnika valentinam
Nevrijeme ostavilo trag
Naše nadležne službe već su uputile naloge kako bi se rupe što prije sanirale. Tako će se prvo sanirati rupe nastale na Muraju, te ostalim prometnicama na Poluotoku, nako čega će se sanirati dalje, odgovorili su nam iz Grada Zadra
Zvonko KUCELIN i Marin GOSPIĆ
Građani već neko vrijeme izražavaju nezadovoljstvo zbog brojnih rupa na Muraju

Nakon velikih hladnoća i leda te obilnih kiša koje su padale posljednjih dana, na brojnim zadarskim prometnicama otvorile su se velike rupe.

Naime, u postojeće pukotine ušla je vlaga te voda, koja je, spuštanjem temperatura ispod nule i zaleđivanjem samo još više pojačala pucanje asfalta, a obilna kiša učinila je dodatnu štetu i iskopala te proširila rupe.

- Naše nadležne službe već su uputile naloge kako bi se rupe što prije sanirale. Tako će se prvo sanirati rupe nastale na Muraju, te ostalim prometnicama na Poluotoku, nako čega će se sanirati dalje, odgovorili su nam iz Grada Zadra. Istaknuli su kako ovlašteni izvođači radova nisu mogli ranije krenuti na posao zbog lošeg vremena, ali čim se vrijeme popravi, kreću radovi.

Građani već neko vrijeme izražavaju nezadovoljstvo zbog mnogobrojnih otvorenih rupa koje su nastale ove zime na zadarskim prometnicama i zbog kojih je otežana vožnja gradom.

Jučer je počelo i saniranje podignutih ploča na gradskom mostu. Naime, tamo se prije nekoliko dana uslijed velike hladnoće, kiše i leda podignulo nekoliko ploča čija je sanacija počela.

Most je jutros osvanuo "ukrašen" narančastom ogradom kojom su radnici ugovorenog izvođača Stipčevića ogradili uzdignute ploče i krenuli na posao kako bi se most što prije vratio u funkciju.

Iz Upravnog odjela za komunalne djelatnosti potvrdili su nam kako je zamijenjeno više od polovice oštećenih ploča.

- Ukoliko vremenske prilike dozvole do kraja tjedna će biti zamijenjene sve. Nakon toga sljedeći tjedan slijedi njihovo brušenje. Procjena vrijednosti radova je 7.000 kuna, rekao je Robertino Dujela, pročelnik UO za komunalne djelatnosti.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno