Znatan napredak u usuglašavanju ključnih odredbi plana nagodbe

Slika korisnika valentinam
Sastanak u Zadru urodio plodom
Autor: 
Tijekom zadarskog sastanka raspravljalo se o nizu tema, uključujući nedavno objavljene ažurirane planove održivosti, ključne pravne korake u nastavku postupka, vremenski okvir formiranja stalnog vjerovničkog vijeća itd.
Hina
Fabris Peruško i Irena Weber zadovoljni zadarskim sastankom

Agrokor je u četvrtak objavio da je na sastanku članova Privremenog vjerovničkog vijeća i promatrača te nove izvanredne uprave, koji je protekla tri dana održan u Zadru, postignut "znatan napredak u usuglašavanju ključnih odredbi plana nagodbe".

- Na sastanku članova Privremenog vjerovničkog vijeća Agrokora i promatrača, koji je održan kroz tri dana, od 6. do 8. ožujka, novi izvanredni povjerenik Fabris Peruško i njegova zamjenica Irena Weber, uz podršku šireg tima iz Agrokora i savjetnika kompanije, postigli su znatan napredak u usuglašavanju ključnih odredbi plana nagodbe, navodi se u priopćenju.

Kako se ističe, tijekom sastanka se raspravljalo o nizu tema, uključujući nedavno objavljene ažurirane planove održivosti, ključne pravne korake u nastavku postupka, vremenski okvir formiranja stalnog vjerovničkog vijeća, pojedinosti strukture nagodbe te, najvažnije, način tretiranja nepodmirenog graničnog duga.

- Na temeljima prijedloga restrukturiranja predstavljenog u prosincu 2017. predstavnici Agrokorovih vjerovnika, kako financijskih tako i dobavljača, po prvi su put imali priliku analizirati određene važne financijske informacije koje će im pomoći u postizanju održivog plana nagodbe. U dogovoru s Privremenim vjerovničkim vijećem (PVV), kompanija će relevantne informacije koje su podijeljene s članovima PVV-a učiniti javno dostupnima 14. ožujka 2018. godine, najavljuje se u priopćenju.

Također se ističe i da su predstavnici vjerovnika "vodili vrlo konstruktivan direktan međusobni dijalog te se o glavnim razmišljanjima i problemima vezanima uz plan nagodbe otvoreno raspravljalo".

- Razgovor o nepodmirenom graničnom dugu, koji su predstavnici dobavljača identificirali kao jednu od kritičnih točaka, rezultirao je prijedlogom mogućeg rješenja koje je načelno prihvatljivo i financijskim vjerovnicima i dobavljačima. Sve su se strane usuglasile da će prijedlog ubrzano razraditi kako bi se osigurala široka podrška vjerovnika za plan nagodbe, navode iz Agrokora.

Ističu i kako je "na kraju sastanka utvrđen manji broj ključnih otvorenih pitanja" te je dogovoreno je da će se ista skupina ponovo sastati radi rješavanja tih preostalih pitanja u tjednu koji počinje 19. ožujka 2018. godine.

U priopćenju se prenosi i izjava izvanrednog povjerenika Fabrisa Peruška koji je zadovoljan rezultatima sastanka.

- Zaista sam zadovoljan rezultatima sastanaka, postigli smo značajan napredak i uvjeren sam da ćemo do previđenog roka u travnju ove godine uspjeti dogovoriti načelne uvjete koji određuju okvire plana nagodbe. Veselim se sljedećem sastanku s ovom skupinom, kada ću vas moći ponovo izvijestiti o novim postignutim rezultatima, kaže Peruško. 

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno