Krizmalo se 16 mladih župljana u Dragama

Slika korisnika valentinam
U Dragama je sve bilo u znaku sakramenta svete potvrde
U crkvi sv. Ante Padovanskog svečani obred primanja svete u zajedništvu sa župnikom don Thomasom Vargasom i don Nikolom Tokićem, župnikom Župe sv. Ivana Krstitelja na Kosi- Torovima u Biogradu, predvodio je fra Andrija Bilokapić, provincijal Franjevačke provincije sv. Jeronima sa sjedištem u Zadru
Zajednička slika za uspomenu krizmanika i svećenika

U Dragama je sve bilo u znaku sakramenta svete potvrde ili krizme, koji je primilo 16 mladih župljana, učenika osmih razreda osnovne škole i prvih razreda srednje škole.

U crkvi sv. Ante Padovanskog svečani obred primanja svete u zajedništvu sa župnikom don Thomasom Vargasom i don Nikolom Tokićem, župnikom Župe sv. Ivana Krstitelja na Kosi-Torovima u Biogradu, predvodio je fra Andrija Bilokapić, provincijal Franjevačke provincije sv. Jeronima sa sjedištem u Zadru.

Fra Andrija je krizmanicima poručio kako primaju Duha Svetoga.

- Duh Sveti je ljubav Božja i mir, čežnja za zajedništvom, Božja ljubav koja prebiva u našem srcu, izdvaja fra Andrija u propovijedi.

Sakrament svete potvrde primilo je 16 krizmanika koji su postali punoljetni kršćani i Kristovi svjedoci: Anđela Barešić, Ivana Srdarović, Anđela Stojanov, Gabriela Barešić, Roko Barešić, Roko Peričić, Fabijan Pejić, Peter Vulin, Barbara Bunja, Viktoria Šarić, Viktor Šarić, Luka Barešić, Meri Šarić, Leon Barešić, Matea Stojanov, Ivan Burčul.

O svečanom ugođaju brinuo je župni zbor pod vodstvom Julije Brkić. Mješoviti zbor broji 30-ak članova, voditeljica Julija bila je za glasovirom, gitare su svirali Ivan Brkić i Mihael Lujanac dok je Josip Canjuga bio zadužen za def-udaraljke.

- Svim krizmanicima čestitamo na sakramentu potvrde. Neka njihove korake uvijek upravlja i vodi Duh Sveti, poručila je Julija Brkić.

Ministrirali su Roko Lujanac i Branko Stojanov, dok je o crkvenom protokolu brinuo sakristijan Ivica Vulin.

I Roko Peričić među krizmanicima

Među krizmanicima je bio i Roko Peričić (16) iz Draga, učenik 1. razreda Ekonomske škole, koji usprkos bolesti cerebralne dipareze, točnije paralize donjih ekstremiteta, ne skida osmijeh s lica.

Roko je primjer hrabrosti, odvažnosti i upornosti. Na tom putu prati ga i Zadarski list, još od prvog razreda područne škole u Dragama kad je ulazu u zgradu napravljena rampa za invalide kako bi s invalidskim kolicima mogao nesmetano dolaziti u učionicu na nastavu.

Odlaskom u više razrede pakoška škola potpuno se prilagodila svom učeniku u invalidskim kolicima. U matičnoj u Pakoštanima izgrađen je sanitarni čvor i rampa za invalide te dvije koso podizne stubišne platforme za nesmetanu nastavu na katu škole. Danas Roko vozilom za prijevoz osoba u invalidskim kolicima svakodnevno putuje u srednju školu u Zadar.

Ocjena: 
Nije još ocijenjeno