Slavio je slušajući "cajke"

Slika korisnika valentinam
TV SVEKRVA
PIXSELL/Ilustracija

HVALA BOGU, GOTOVO JE

Eto smo nekako preživjeli ove teške mjesece i konačno dočekali da se završi taj nesretni „Big Brother“. Naravno da ga, kao i svi ljudi s prosječnom inteligencijom i kulturom, nisam gledao, ali bi ipak tu i tamo birajući kanale, slučajno naišao na ta blazirana lica. Onda bi bilo nerviranja, pili bi se lijekovi za smirenje, i općenito bi moje zdravstveno stanje krenulo od zla na gore i ja bi bio nesretan, a moji bližnji pogotovo. Bilo kako bilo, to smeće od emisije je gotovo i mi možemo u miru gledati „3,2,1 Kuhaj“ i navijati za naše Zadranke Loretu i Ivanu. Zašto u miru? Zato što bi čekajući da počne ta emisija, stalno vrtjeli programe, s obzirom na to da je RTL nekoliko puta posve bezrazložno mijenjao termine, onda i slučajno naišli na ovo već pomenuto.

Ali, zašto ja ovo pišem? Već sam u nekoliko navrata govorio kako su emisije tipa „Big Brother“ u stvari snimane za ljude smanjene inteligencije i nikakve kulture, a to se potvrdilo i s jednom viješću koju smo mogli čuti na televiziji, a povodom konačnog kraja ove sezone. Naime, pobijedio je neki tip, toliko nebitan da mu ne treba ni znati ime, s obzirom na to da će ga ionako čak i oni koji su ovo pratili zaboraviti već za mjesec dana, kao i sve prethodne pobjednike. I što mislite, kako je pobjednik proslavio svoju pobjedu, a pri tome se sjetite da sam rekao da je to za ljude smanjene inteligencije i nikakve kulture? Kako je proslavio? Pa naravno, slušajući "cajke". A što se moglo očekivati? Da ode na koncert Hladnog piva ili Gibonija? Moš mislit. Pa valjda je jasno da je slušanje narodnjaka imanentno onim najnižim slojevima stanovništva u ovoj zemlji.

JE LI GORE KADA JE NA PJATU PRAŠINA, ILI KADA SE HRANA VUČE PO PODU?

Kada smo već kod RTL-a, samo da se dotaknem epizode „3.2.1 Kuhaj“ od prije neki dan. Naše su Zadranke poslužile hranu u pjatu koji je očigledno predugo stajao u ormaru i na kojem je bilo prašine. Špiček ih je upozorio i one su odmah donijele drugu porciju i sve je bilo u redu. Jest, vraga. Pažanin, do čijeg mišljenja inače držim, rezolutno je odbio ocijeniti njihovu hranu, a to je sve skupa djelovalo i na ostale ocjenjivače i ocjene su bile grozne. Postavlja se pitanje – kako je moguće da tako prašnjav tanjur bude uopće na setu za vrijeme snimanja i kako se tolika količina prašine uopće mogla skupiti za tako kratko vrijeme? Sve je to nekako čudno, a pogotovo ako se uzme u obzir da je Pažanin oprostio drugim natjecateljima što im je hrana /doduše prije kuhanja/ pala na pod. Sada će netko reći da sam polako počeo daviti s komentiranjem ove emisije, ali ako netko može navijati za neke nogometaše i košarkaše koji su posljednjih godina ispod prosječni, onda valjda i ja ovako pametan mogu navijati za Loretu i Ivanu koje su ipak iznadprosječne kuharice.

KOGA JE UOPĆE BRIGA?

Kada smo već spomenuli ispodprosječne sportaše, znate li da se kod nas još uvijek igra hrvatska liga? Ja sam mislio da je to već odavno ukinuto i da se samo na kraju godine Dinamo proglasi prvakom – i to je to. Ali, nisam bio u pravu. Liga se igra i to se čak na kraju i zakuhalo, jer predodređeni prvak igra jako loše pa će izgleda proći kroz iglene uši. To nije ništa novo jer je taj Dinamo igrao loše i prije, a to što je prvi na ljestvici samo je dokaz da su mu konkurenti igrali još lošije. Meni je ipak smiješno to što se na televiziji o tome prvenstvu govori kao o nečem ozbiljnom i relevantnom iako je poznato da je sve to jedan cirkus podijeljen po interesnim sferama u kojem je najvažnije na kraju prodati igrača i zaraditi neke pare. Ipak, jedna me stvar doslovno šokirala. Saznao sam u vijestima da je Dinamo izgubio od Lokomotive! Da, znam da je to nevjerojatno, ali zbilja je izgubio. Prije bi očekivao da se desi nešto apsolutno nemoguće, da se naši politikanti međusobno slože i pomire, ili da ja dragovoljno otiđem slušati cajke, nego da će Lokomotiva pobijediti Dinamo u ligaškoj utakmici. Čuda se dakle, ipak događaju. Možda se i ja na kraju svega malo i opametim, ali to bi bilo ipak previše za očekivati.

Kategorija: 
Ocjena: 
Prosječno: 5 (4 glasova)