U Policijskoj postaji Biograd na Moru odana počast trojici tragično poginulih redarstvenika

Slika korisnika valentinam
SJEĆANJE
Prije 23 godine, tijekom obavljanja zadatka, stradali su Oliver Pešić (21), Marinko Aždić Kapitanović (26) i Ivan Čurković (28) koji je iza sebe ostavio dvoje malodobne djece
Izaslanstvo PU zadarske odaje počast kolegama policajcima

U Policijskoj postaji Biograd na Moru ispred spomen-obilježja policijski službenici i izaslanstva te obitelji i rodbina odali su počast trojici tragično poginulih redarstvenika Policijske uprave zadarske: Oliveru Pešiću (21) i Marinku Aždiću Kapitanoviću (26) te Ivanu Čurkoviću (28) koji je iza sebe ostavio dvoje malodobne djece.

Njih su trojica ubijeni 16. svibnja 1995. godine u Pakoštanima, dok su obavljali službeni zadatak.

- Pokojne kolege Marinko, Ivan i Oliver, kao pripadnici policije obavljali su različite policijske poslove i aktivno su sudjelovali u obrani suvereniteta i teritorijalnog integriteta Republike Hrvatske, kazao je Petar Strmota, načelnik Policijske postaje Biograd na Moru.

U Domovinskom ratu u Republici Hrvatskoj je poginuo 761 policajac, a 27 policijskih službenika se još uvijek vode kao nestali.

- Naši heroji, policijski službenici, postali su branitelji i hvatali se u koštac s nepreglednim spektrom najkompliciranijih zadataka. Sve u cilju da živimo u slobodi i budemo svoji na svome, rekao je Strmota.

Izaslanstvo PU zadarske predvodio je Nikola Šindija, zamjenik načelnika Policijske uprave zadarske. Vijence su položili i svijeće zapalili izaslanstva Grada Biograda na Moru, Općine Sv. Filip i Jakov te rodbina tragično poginulih policajaca.

Sjećanje na tragični događaj obilježen je na dostojanstven način. Nakon polaganja vijenaca i paljenje svijeća kod spomen obilježja te odavanja minute tišine u zgradi Policije, gdje su bile izložene slike poginulih policajaca, odavanje počasti se nastavilo na Gradskom groblju Biograd na Moru i Mjesnom groblju Perušić.

Ocjena: 
Prosječno: 5 (1 glasova)