Ministar Krstičević uručio 25 metarsku zastavu RH gradonačelniku Zadra

Slika korisnika valentinam
NA ZVONIKU ZA PRAZNIKE
Danas smo razgovarali i o nekim prostorima, konkretno o Domu zrakoplovaca o tome kako taj prostor koristi u sinergiji grada Zadra i Hrvatske vojske, kazao je Damir Krstičević, potpredsjednik Vlade i ministar
Vedran SITNICA
Svečana zastava u rukama ministra i gradonačelnika
Ministar obrane RH, Damir Krstičević, jučer je obišao hrvatske vojne snage u Zemuniku te je u sklopu toga obilaska posjetio i zadarskog gradonačelnika Branka Dukića.
 
Cilj ove posjete bio je uručenje svečane zastave RH Gradu Zadru koja  će se postavljati na zvonik katedrale Svete Stošije povodom obilježavanja  najznačajnijih nacionalnih blagdana i događaja koji su od posebnog  značenja za grad Zadar.
 
Gradonačelnik Branko Dukić zahvalio im se na dolasku, prije svega i  suradnji s Gradom Zadrom.
 
- Na obilježavanju obljetnica vojno-redarstvenih akcije Maslenica i  Oluja pokazala se jedna simbioza građana i vojske, a naročito smo zahvalni što će nam predati zastavu za koju smo uočili, čim smo je vidjeli, da  je stvorena za Grad Zadar kako bismo mi mogli dalje voditi brigu o toj  zastavi koja treba biti postavljena uvijek za vrijeme održavanja blagdana,  kazao je Dukić. 
 
Ministar Krstičević zahvalio se na gostoprimstvu ističući kako su u  obilasku postrojbi Hrvatske vojske u Zadru. 
 
- Vi znate da su Zadar i Zemunik srce hrvatskog zrakoplovstva ovdje na  Jadranu i jako nam je bitno da imamo jednu dobru suradnju s Gradom  Zadrom, a koja je već stvorena na početku Domovinskog rata. Kao što  znamo, Zadar se je obranio uz angažman branitelja i postrojbi 112. brigade i 7. Domobranske pukovnije i ostalih postrojbi Dalmacije i cijele  Hrvatske. Kasnije smo oslobodili i prostore koji su bili okupirani i upravo  operacija Maslenica kao strateški ključna u tom trenutku za grad Zadar i  Zadarsku županiju, pokazala je snagu Hrvatske vojske 1993. godine i pokazala svijetu da smo u stanju osloboditi Hrvatsku, rekao je Krstičević,  dodajući:
 
- Kada smo ove godine obilježavali te operacije postavili smo hrvatsku  zastavu na crkvu svete Stošije i danas će mi biti drago tu zastavu predati  gradonačelniku da je on i Grad Zadar čuvaju koristeći za blagdane i ostala obilježavanja bitna za grad Zadar. Hrvatska vojska ima sinergiju s Gradom Zadrom, vidjeli ste da je Hrvatska vojska uz svoj narod i oko požara  i oko poplava, bili smo pravovremeni i pomagali i u bolnici i u ostalim  mjestima oko Zadra, a to ćemo i dalje činiti. Danas smo razgovarali i o  nekim prostorima, konkretno o Domu zrakoplovaca o tome kako taj  prostor u jednoj sinergiji koristi i da se sastane stručna skupina i vidi koji  bi bio najbolji projekt da se Dom upotrijebi u korist grada Zadra i Hrvatske vojske, zaključio je Krstičević.
Kategorija: 
Ocjena: 
Prosječno: 3 (2 glasova)