PRIJAVILO SE 10 KANDIDATA: Za čelno mjesto turističke zajednice u "borbi" Anić, Paleka, Šokota, Bencun...

Slika korisnika valentinam
REKORDAN BROJ PRIJAVA
Zasad poznatija imena kandidata za direktora su Hrvoje Anić, direktor Pinije i Mario Paleka, voditelj u gradskoj firmi Zadar sport, te javnosti manje poznatiji Šime Šokota iz izdavačke kuće Forum i Iva Bencun, vlasnica agencije Feral Tours i jedna od organizatorica Zadar Outdoor festivala
TZ GRADA ZADRA
Turističko informativni centar i sjedište Turističke zajednice Zadra

Iako su protekli natječaji za direktora Turističke zajednice Grada Zadra izazvali niz kritika u javnosti te je ova dužnost pod povećalom javnosti zbog nedavne ostavke Ante Radosa, čak desetero kandidata želi zasjesti na njegovo mjesto!

Ovu brojku potvrdili su nam jučer u Turističkoj zajednici nakon što su sačekali i prijave poslane poštom. Naime, Turističko vijeće prijave kandidata otvarat će na sutrašnjoj sjednici na kojoj će se najprije provjeriti koje su prijave važeće, a koje kandidate moraju eliminirati, kazao nam je zamjenik predsjednika Turističkog vijeća, Dražen Grgurović.

- Pregledat ćemo natječajnu dokumentaciju i provjeriti koji kandidati zadovoljavaju uvjete natječaja. Nakon toga odredite ćemo dan kada će se održati prezentacije programa onih kandidata koji imaju potpunu dokumentaciju i ispunjavaju uvjete natječaja, najavljuje Grgurović.

Mene se zadnjeg pita

S obzirom da je njegova nedavna izjava našem listu o tome da će pri izboru kandidata "njegova biti zadnja" izazvala niz reakcija u javnosti, Grgurović je dodatno htio pojasniti ovu izjavu, napominjući kako je dio javnosti sasvim krivo shvatio ovu rečenicu.

- Žao mi je da su neki ljudi krivo interpretirali moju izjavu kojom nisam mislio reći da će moja biti zadnja, već da će se mene zadnjeg pitati. Ja nisam struka niti sam gradonačelnik kojega samo mijenjam na dužnosti predsjedavajućeg, pa neću ni odlučivati o tome tko će biti novi direktor ili direktorica Turističke zajednice jer Turistička zajednica jednostavno tako ne funkcionira, kaže Grgurović.

Zasad poznatija imena kandidata za direktora su Hrvoje Anić, direktor Pinije i Mario Paleka, voditelj u gradskoj firmi Zadar sport, te javnosti manje poznatiji Šime Šokota iz izdavačke kuće Forum i Iva Bencun, vlasnica agencije Feral Tours i jedna od organizatorica Zadar Outdoor festivala.

Zanimljivo je da se na protekli natječaj na kojemu je za direktora TZ-a izabran Ante Rados prijavilo sedam kandidata, što dovoljno govori o atraktivnosti ove fotelje, unatoč činjenici da je posljednje dvije godine o TZ-u često pisano u negativnom kontekstu zbog načina imenovanja direktora.

Ne traže diplomu iz struke

Zanimljiv je i podatak da se na ovaj natječaj nisu javila dva poznata imena kojih je njihova stranka u međuvremenu zaposlila u gradsku tvrtku. Riječ je o Tomislavu Letiniću, od prosinca prošle godine direktoru Tržnice Zadar i Branku Ganzuliću, u ožujku zaposlenog na mjesto pravnika ove tvrtke.

Na natječaj se, kako saznajemo, nije javio direktor TZ Benkovca, Vanja Čvrljak, s obzirom da je napravio pravo malo čudo s ovom turističkom zajednicom i da je Benkovac zbog njegovih projekata čak nominiran za najbolju ruralnu destinaciju Hrvatske.

Ostaje vidjeti tko će od rekordnih 10 kandidata biti izabran za novog direktora, a natječaj je tim intrigantniji jer i ne traži diplomu iz struke, čime je poćudnim stranačkim kandidatima omogućeno lakše imenovanje, ali ne traži se niti stručni ispit za rad u turističkom uredu kojega novi direktor, ukoliko ga nema, može položiti u narednih godinu dana. Traži se još poznavanje tek jednog stranog jezika, specijalistički diplomski stručni ili diplomski sveučilišni studij i tri godine radnog iskustva na poslovima s područja turizma.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno