Kalmeta: Stranka mora pratiti novo vrijeme

Slika korisnika valentinam
Izvanredna skupština za članove ZAJEDNICe UTEMELJITELJA HDZ-a
Izvanredna skupština sazvana je nakon što je županijsko rukovodstvo na čelu s Dragom Krpinom u ožujku raspušteno. Krpina je smijenjen jer je javno osudio odluku vrha stranke o prihvaćanju Istanbulske konvencije
Zvonko KUCELIN
Izborna skupština održana je u hotelu Donat na Boriku

Županijski odbor Zajednice utemeljitelja HDZ-a  održao je u subotu izvanrednu skupštinu na kojoj su izabrani članovi Odbora. Skupštini su nazočili predsjednik Zajednice za cijelu Hrvatsku, Mario Kapulica, pomoćnik glavnog tajnika HDZ-a Stjepan Adanić, brojni utemeljitelji Kluba, ali i članovi stranke, a prigodnim govorom gostima se obratio predsjednik Županijskog odbora i zamjenik glavnog tajnika HDZ-a, Božidar Kalmeta.

Izvanredna skupština sazvana je nakon što je županijsko rukovodstvo na čelu s Dragom Krpinom u ožujku raspušteno te je Zajednicu u svojstvu vršitelja dužnosti vodio njegov zamjenik Stanko Batur. Krpina je smijenjen jer je javno osudio odluku vrha stranke o prihvaćanju Istanbulske konvencije, a Plenković preko toga nije htio prijeći iako se više saborskih zastupnika i članova HDZ-a, među kojima i neki iz Zadra, izjasnilo protiv Istanbulske konvencije.

Kalmeta je na skupštini govorio o zajedništvu i budućnosti stranke koja uvijek mora djelovati na temeljima dr. Franje Tuđmana:

- Budućnost ove stranke mora uvijek počivati na Tuđmanovim temeljima, od zaštite nacionalnih i državnih interesa, pa nadalje, ali stranka ne može živjeti u tom vremenu, mora se modernizirati i pratiti novo vrijeme. Dolaze novi ljudi i stranka mora biti fleksibilna, s novim ljudima i idejama, ali uvijek na temeljima dr. Tuđmana. Čitajući njegove govore shvatio sam da je velik broj njegovih ideja i razmišljanja i danas aktualan - istaknuo je Kalmeta, dodajući kako je fascinantna činjenica da je puno toga što je dr. Tuđman govorio u svoje vrijeme aktualno i danas:

- Vrijeme nosi svoje i trebamo nove ljude i nove ideje, ali vrednujući temelje koje je Tuđman postavio. Jer on je kao povjesničar znao povijest Hrvata ne samo unatrag 50, već i tisuću godina, to su njegove izvanvremenske postavke - kazao je Kalmeta, čestitajući svima koji ulaze u Županijski odbor Kluba.

V.d. predsjednika Kluba utemeljitelja u Zadru, Stanko Batur, kazao nam je kako im izbori za predsjednika Kluba tek predstoje jer se biralo 15 članova Županijskog i Nadzornog odbora i ostala radna tijela, što je zapravo preduvjet za izbor novog rukovodstva. Zadovoljan je kako je prošla skupština, a pogotovo dolaskom brojnih gostiju:

- Od 20 prijavljenih kandidata izabrano je njih 15 u Županijski odbor i sada najprije moramo sačekati hoće li biti žalbenog postupka te onda organizirati izbore za rukovodstvo.

Kategorija: 
Ocjena: 
Prosječno: 2.5 (2 glasova)

Komentari

Slika korisnika mete
Ovaj lik isto je govorio kad se je pojavio u HDZ-u, negdje 93. ili 94. I tada je bilo otprilike "novo vrijeme-novi ljudi". Dakle, on je svevremen. On i nitko drugi. ... on je čitao što je Tuđman govorio. Za razliku od njega mnogi su to čuli uživo.
Slika korisnika branimir
ovi žele građanski rat,,,i još oce neku udrugu skoja,zavnoja--u zgradi peglice,,oce ploču tamo,,,,,,,,,,,,,,,,,U zgradi peglice je bila udruga Domobrana,bas cu bacitii oko jeli još tamo...ali nevjerojatno da Domobransku i TE TIFUSARE SKUPA STAVLJAJU,,te ćifutare iz 1945 -šporki,teroristi,kriminalci,lopovi,pederi i lezbače su se naselili 1945god,,----------------------------------------------------BOMBE-PUŠKE U RUKE--LJUDI
Slika korisnika STOJA
CKKPJ na okupu. Zakljucak:I poslije Tita Tito!
Slika korisnika STOJA
CKKPJ na okupu. Zakljucak:I poslije Tita Tito!
Slika korisnika branimir
STRANKA MORA PRATITI VRIJEME,,,,HMM--KALMETA--A NEKI SKOJ-ZAVNOJ PLOČE I UDRUGE PARTIZANA ĆIFUTARA-TERORISTE,UBOJICE ,TIFUSARE,..VRAĆAŠ U SADAŠNJOST,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,HDZ ŽELI GRAĐANSKI RAT--POGOTOVO PLENKOVIC S IZJAVOM OD NEKIH 10 GOD,20 GOD ILI 25 GODINA .NEŠTO JE BILO KAO DOMOVINSKI RAT,,,,,E PLENKOVICU DOKAZALI STE DA STE PARTIZANI ĆIFUTARI JEBALI SVE SVOJE........................SAD SE PITATE ZAŠTO JE HITLER RADIJA TO ŠTA JE RADIJA ....I NAŠ POGLAVNIK,,VI POGLAVIKU NAŠEM DO KOLINA NIJE,,DR.Ante Pavelić-Poglavnik je više brinija o svojim ljudima,građanima nego ova banda 21 stoljeća.....kao,gledajmo u buducnost-----------pa se pitajte zasto su USTAŠE nastale
Slika korisnika branimir
stavite sva imena tko je glasa za te tifusare koji oce neku ploču zavnoja-skoja --IMENA....a i doznati ce se