Već četiri mjeseca čeka se imenovanje šefa HZZ-a Zadar

Slika korisnika valentinam
Sandra Vukić još uvijek vodi Područni ured u v. d. statusu
Natječajni postupak za radno mjesto „Predstojnika/ca Područnog ureda Zadar“ u Hrvatskom zavodu za zapošljavanje je u tijeku, te će u skoro vrijeme, u skladu s odredbama Statuta Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, biti donesena odluka o izbora, kažu u Zavodu
Sandra Vukić, v.d. pročelnice HZZ-a u Zadru

Prošla su četiri mjeseca od raspisivanja natječaja za predstojnika Zavoda za zapošljavanje u Zadru. Iako natječaji u državnim ustanovama znaju potrajati po nekoliko mjeseci, ovaj Hrvatskog zavoda za zapošljavanje zacijelo spada među rekordere.

Naime, HZZ je natječaj za predstojnika zadarske podružnice, ali i još nekoliko podružnica u Hrvatskoj raspisao još 2. svibnja, no sudeći prema njihovu najnovijem odgovoru rezultati neće biti poznati tako skoro.

- Natječajni postupak za radno mjesto „Predstojnika/ca Područnog ureda Zadar“ u Hrvatskom zavodu za zapošljavanje je u tijeku, te će u skoro vrijeme, u skladu s odredbama Statuta Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, biti donesena odluka o izbora, kazali su nam u Zavodu.

Zadarski ured dotad vodi Sandra Vukić u statusu vršiteljice dužnosti na koju je imenovana prije dvije godine kada je s te dužnosti smijenjena SDP-ova predstojnica Irena Dragić. O tome koliko se kandidata iz Zadra javilo i koji, u HZZ-u nam nisu htjeli reći, a kako je poznato da se Sandri Vukić v. d. status više ne može produljivati, HZZ uskoro mora odlučiti ostaje li na ovoj dužnosti kao nova predstojnica zadarskog Zavoda za zapošljavanje.

U kuloarima se može čuti kako je to zasad najizglednija opcija jer je Vukić članica HDZ-a, a dolaskom SDP-a na vlast po provedenom natječaju je bila izabrana Dragić. Već nam je potvrdila kandidaturu za mjesto predstojnice, no detaljnije o tome nije mogla govoriti jer je natječaj u tijeku te komentare ne smije davati, kazala je Vukić.

O tome je li se i ona kandidirala, Irena Dragić pak nije se htjela oglasiti na naš upit, što je donekle i razumljivo s obzirom da je do njezine smjene došlo pobjedom HDZ-a na parlamentarnim izborima. Bila je r iječ o uobičajenoj političkoj smjeni nakon silaska s vlasti s jedne i dolaska druge stranke te je HDZ ubrzo "pomeo" SDP-ove kadrove i na sve važnije funkcije postavio svoje ljude.

S obzirom da je Vukić u HZZ-u prethodno bila na mnogim dužnostima, malo je vjerojatno da će HDZ posegnuti za nekim drugim članom za ovo mjesto te će Vukić i bez onog prefiksa "v. d." zacijelo nastaviti svoj mandat.

Inače, kandididati za predstojnika ili predstojnicu moraju ispunjavati sljedeće uvjete: završen preddiplomski i diplomski sveučilišni studij ili integrirani preddiplomski i diplomski sveučilišni studij ili specijalistički diplomski stručni studij društvenog ili humanističkog smjera, pet godina radnog iskustva na poslovima za čije obavljanje je utvrđen uvjet u prethodnoj točki, aktivno znanje engleskog jezika u govoru i pismu i poznavanje rada na osobnom računalu.

Saznajemo da je sa kandidatima razgovor već obavljen, te se uskoro očekuje odluka ministrice rada i mirovinskog sustava o novom predstojniku ili predstojnici zadarskog ureda Zavoda za zapošljavanje. Na natječaj su se, kako saznajemo, javili i neki kandidati koji ne pripadaju niti jednoj stranci, no kako je riječ o fotelji koja se oduviejk daje stranačkim kadrovima, teško da imaju ikakve šanse.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno