Rekorder vikenda vozio neregistrirani fiat pod utjecajem 2,3 promila

Slika korisnika valentinam
Akcija vikend
Tijekom provođenja akcije Vikend zadarski policajci kontrolirali su 1115 vozila i vozača, a poduzeli su 363 represivne mjere
Ilustracija
Vozač je zaradio optužni prijedlog

Tijekom proteklog vikenda zadarska policija evidentirala je 22 prometne nesreća, u kojima su dvije osobe teže, a tri lakše ozlijeđene. Rekorder vikenda po promilima zaustavljen je nedjelju oko 1.45 sati u Gračacu. 59-godišnji vozač je upravljao fiatom, bez registracijskih oznaka, pod utjecajem alkohola od 2,36 g/kg, što je najveća koncentracija alkohola zabilježena tijekom vikenda. Protiv njega se podnosi optužni prijedlog zbog prekršaja iz Zakona o sigurnosti cestovnog prometa.

Inače, tijekom provođenja akcije Vikend zadarski policajci kontrolirali su 1115 vozila i vozača, a poduzeli su 363 represivne mjere.

Alkotestirano je 135 vozača od kojih je njih 14 bilo pod utjecajem alkohola,156 vozača je prekoračilo propisano ograničenje brzine, 105 vozača nije poštivalo prometni znak, 13 ih je vozilo bez zaštitnog pojasa, osam vozača je nepropisno pretjecalo, pet je zatečeno s uporabom mobitela za vrijeme vožnje, četiri su bila bez zaštitne kacige, po dva su vozila bez tehničkog pregleda i registracije odnosno prošla kroz crveno svjetlo i jedan je vozio bez vozačke dozvole.

Iz prometa je isključeno 17 vozača i dva vozila.

 

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno