SLUŽBENO: Gradu Pagu nagrada za najbolji mali grad u Hrvatskoj

Slika korisnika valentinam
MNOGO ZASLUŽNIH
Nagradu su Pagu dodijelili Jutarnji list, portal gradonačelnik.hr i Ipsos Puls
Grad Pag
Fotografia s manifestacije Srednjovjekovni Grad Pag

Grad Pag osvojio je nagradu za najbolji mali grad u Republici Hrvatskoj i 1. mjesto u kategoriji obrazovanje, demografije, mladih i socijalne politike. Nagradu su Pagu dodijelili Jutarnji list, portal gradonačelnik.hr i Ipsos Puls.

- Vrlo smo zadovoljni zbog ove nagrade koju smo dobili i koja nam je sada i uručena. Grad Pag već godinama jako puno izdvaja za kategorije za koje je dobivena nagrada, a dobivena je praćenjem proračunskih stavki. Za ovu nagradu zaslužni su mnogi. To ne bismo mogli ostvariti bez naših koalicijskih partnera. Ovoj nagradi značajno su pridonijeli i Osnovna škola Jurja Dalmatinca na čelu s ravnateljicom Željkom Zubović, Srednja škola Bartola Kašića na čelu s ravnateljicom Marijom Pećirko te Dječji vrtić Paški mališani na čelu s ravnateljicom Ljubicom Fabijanić i svima koji su iskazali trud u ovim segmentima za koje je Pag dobio nagradu. I dalje ćemo se truditi kako bismo zadržali visoku razinu koju smo postigli i brinut ćemo o školstvu, obrazovanju, socijalnoj politici i mladima jer to smatramo izuzetno važnim za Grad Pag. Što se demografske politike tiče, Grad Pag se definitivno ističe jednim od izdašnijih naknada za novorođenčad. Za prvu bebu isplaćuju 5.000, za drugu 10.000, za treću 30.000, a za četvrto dijete čak 50.000 kuna. No, uz to, obitelji koje imaju petero djece od Grada do 18. godine djeteta primaju godišnju naknadu od 10.000 kuna! Izgradili su novi vrtić vrijedan 18 milijuna kuna koji može zbrinuti 120 djece uz visoke pedagoške mjere i standarde, sufinanciraju produženi boravak u školi i osiguravaju besplatan prijevoz svim učenicima, pa i srednjoškolcima koji svaki dan putuju u školu u Zadar. Dijele 30-40 stipendije od 300 za učenike do 600 kuna za studente. Uz projekt energetske obnove škole, Grad je u potpunosti financirao čitavu projektnu dokumentaciju za gradnju nove strukovne srednje škole za kuhare i konobare, za koju su ishodovali i građevinsku dozvolu i planiraju projekt prijaviti na natječaj za EU sredstva. Cilj im je, kažu, osigurati ujednačene standarde i jednosmjensku nastavu u svim školama u Gradu. Uz to, s obzirom na to da je Pag poznat po svojoj čipki, koja je dobila i UNESCO-vu zaštitu, Grad financira čipkarsku školu kojom njeguju ovu tradiciju, a za što je, kažu nam, izuzetno veliki interes među mladima. Gradonačelnik Ante Fabijanić najavljuje, pak, kako će u idućoj godini dodatno, za 350 do čak 500 tisuća kuna, povećati izdvajanja za obrazovanje i to za poseban program kojeg tek planiraju predstaviti. Za sada otkriva tek kako je riječ o zajedničkom projektu sa susjednim općinama kojim žele osigurati posao i ostanak mladih na Pagu.“

Završnica izbora održana je u šibenskom hotelskom kompleksu Amadria uz sudjelovanje brojnih gradonačelnika hrvatskih gradova, ministrice regionalnog razvoja i EU fondova Gabrijele Žalac te dvojice župana Zlatka Komadine iz Primorsko-goranske županije i Valcera Flege iz Istarske županije. Nagradu u ime grada Paga primio je gradonačelnik Ante Fabijanić te se tim putem zahvalio svim svojim suradnicima, svome timu i partnerima , te posebna zahvala ide ravnateljici DV Paški mališani te ravnateljicama OS Jurja Dalmatinca i SŠ Bartula Kašića Pag koje su pomogle u raznim projektima koji su doprinjeli nagradi koju je grad Pag osvojio. - rekao je gradonačelnik Grada Paga Ante Fabijanić.

 

 

Kategorija: 
Ocjena: 
Prosječno: 5 (1 glasova)