FOTO: Pedesetak branitelja prošlo crtom obrane grada Zadra

Slika korisnika valentinam
OBILJEŽAVANJE DANA OBRANE
Prije samog polaska branitelje je pozdravio i gradonačelnik Zadra Branko Dukić, koji je s predstavnicima braniteljskih udruga položio vijence na spomen-obilježju na bokanjačkom Trgu sv. Šimuna i Tadije
Vedran SITNICA
U koloni su bili i gradonačelnik s pročelnicima
U sklopu obilježavanja Dana obrane Zadra u Domovinskom  ratu jučer je, deveti put za redom, krenula hodnja od Bokanjca do  Dračevca. Pedesetak zadarskih branitelja svake godine prolaze nekadašnjom crtom obrane Zadra te putem posjećuju spomen-mjesta stradavanja svojih suboraca. Riječ je o crti dugoj 13 kilometara koja je stajala  ispred srpskog agresora i preko koje hrvatski branitelji nisu dali neprijatelju u Zadar. Više od 80 branitelja dalo je živote u obrani grada, a prije  same hodnje pročitana su njihova imena kao podsjetnik na žrtvu u obrani Zadra.
 
Prije samog polaska branitelje je pozdravio i gradonačelnik Zadra  Branko Dukić, koji je s predstavnicima braniteljskih udruga položio vijence na spomen-obilježju na bokanjačkom Trgu sv. Šimuna i Tadije.  Dukić je zahvalio svim udrugama i njihovim članovima na doprinosu u  obilježavanju Dana obrane Grada Zadra, ali i obrani grada u njegovim  najtežim trenucima.
 
- U ovim danima moramo se sjetiti svih onih koji su dali svoje živote za  slobodu grada. Ovom hodnjom čuvamo uspomenu na njih, družimo se i  prisjećamo slavnih dana te obnavljamo ono jedinstvo koje nas je krasilo  u obrani grada, rekao je zadarski gradonačelnik Branko Dukić.
 
- Svatko do nas koji se danas svojim koracima želi sjećati branitelja koji su nas 1991. branili može osjetiti samo duboko poštovanje. Ti dečki su  došli iz cijele Hrvatske, uključujući i naše sugrađane koji su svojim tijelima nas branili u ono vrijeme kad je Zadar bio napadnut s mora, kopna i  iz zraka. Bilo je to vrijeme kad je bilo puno civilnih žrtava, ali danas ipak  osjećamo ponos. Danas nas svi naši branitelji gledaju i pitaju se zbog koga smo poginuli. Pitaju: 'Jeste li vi dostojni te žrtve?' Osjećaj ljubavi,  poštovanja i zajedništva je to što nas danas sve više, a ne sve manje, obvezuje i ujedinjuje, rekla je jedna od organizatorica hodnje, predsjednica  udruge Žene u Domovinskom ratu, Ivana Haberle.
 

 

 

Kategorija: 
Ocjena: 
Prosječno: 3.5 (2 glasova)

Komentari

Slika korisnika branimir
Ne prihvacam Gradonačelnika,Bakarica,Erlic je mlađi dečko ,on minja oca.To mi je jasno.............Jedan dan gradonačelnik i bakarić postavljaju antifašistima ploču ,i ti isti antifašisti su pucali po Zadru,razarali ga....tko je tu lud,,.......