U znaku kreativnosti i humanosti

Poruka greške

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls u _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (linija 436 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Slika korisnika admin
volonteri
Volonterizam sve prisutniji među mladima

Plesom, pjesmom i izložbom plakata obilježen je jučer u Arsenalu Međunarodni dan volontera. Tom prigodom su nastupali učenici Medicinske škole Ante Kuzmanića, Hotelijersko turističke i ugostiteljske škole i Osnovne škole Krune Krstića. Osim njih nastupila je i studentska klapa Kondura te plesne skupine Pozkok i Zalet.

Obilježavanje Svjetskog dana volontera kao dio manifestacije Advent u Zadru 2008., u sklopu projekta Volontiram, organizira Studentski zbor Sveučilišta u Zadru u suradnji s Udrugom socijalnih radnika Zadra.

- Posljednjih nekoliko tjedana pedesetak volontera zadarskog Sveučilišta u nekoliko su zadarskih škola vodili razne kreativne radionice, na kojima su radili razne plakate s temom volonterizma i prijateljstva. Tako se rodila ideja da se ti likovni radovi negdje izlože te da se mladima pruži prilika da se izraze govorom, pjesmom ili pokretom, rekli su nam iz udruge volontera.

Volontere je jučer pozdravio i Dražen Grgurović, zadarski dogradonačelnik, rekavši da je biti volonter najveći stupanj humanizma.

- Moramo više obraćati pažnju za svoga bližnjega, davati i pomagati, a zauzvrat ne tražiti i ne očekivati ništa, rekao je Grgurović.

Iz Medicinske škole Ante Kuzmanića su nam rekli da često sudjeluju u raznim volonterskim akcijama, a naročito u prigodno vrijeme tj. pred Božić ili Uskrs kada s učenicima obilaze domove za stare i nemoćne i djecu s poteškoćama u razvoju pa su zato rado pristali sudjelovati i u obilježavanju ovog programa.

Samo obilježavanje Međunarodnog dana volontera započelo je već ujutro kad su volonteri posjetili udrugu Svjetlo i Dom sv. Frane gdje su se družili sa štićenicima. Nakon toga na Narodnom su trgu dijelili info-brošure kojima su promovirali volonterstvo kao i pozivali ljude da se uključe kao volonteri u razne humanitarne akcije.

 SVJETLOSNO RASKRIŽJE
 Osim ovog prigodnog programa u Arsenalu je trenutačno postavljena i izložba "Svjetlosno raskrižje", slikarskog dvojca Dražena Josipa Pavića i Ivana Lovrekovića. Ovaj nedjeljiv slikarski tandem stvara zajedno još od 1982. godine i suautori su svih slika. Svoje slike stvaraju u maniri starih majstora, a za sobom imaju značajan niz samostalnih i skupnih izložaba u Hrvatskoj i diljem svijeta.
Kategorija: 
Tag: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno