Četvrtak, 30. ožujka 2023

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Žrtva brutalnog napada

HGSS-ovac napadnut na Platku: Odlazim na neurološke pretrage, a situacija je svima stresna

Autor: Portal ZL

07.02.2023. 21:14
HGSS-ovac napadnut na Platku: Odlazim na neurološke pretrage, a situacija je svima stresna

Foto: Novi list, screenshot RTLMarko Grgačević, žrtva napada na Platku i član riječkog HGSS-a, u utorak je dao iskaz Državnom odvjetništvu, a nakon toga je dao izjavu RTL-u. 


– Pozvan sam kao žrtva, bio sam s tužiteljicom 30-40 minuta. Nadam se da je ovo moje zadnje saslušanje odnosno svjedočenje. Ne znam što bih rekao. Odlazim na neurološke pretrage. Još uvijek ne bih govorio o detaljima. Vidjet ćemo sve za nekoliko dana kada nalazi budu gotovi pa da to riješimo. Mislim da je ova situacija svima stresna. Svima oko mene i meni samom. Ipak, mislim da će svemu tome pomalo doći kraj, rekao je Grgačević za RTL. te dodao kako mu je cijela situacija dosta traumatična.


Podsjetimo, policija je ranije objavila da će prekršajno prijaviti petoricu sudionika tučnjave na Platku, a među njima je i 21-godišnjak protiv kojeg je sada tužiteljstvo pokrenulo i kazneni postupak.
Tučnjava na Platku dogodila se nakon što su trojica mladića u BMW-u, driftajući po skijaškoj stazi, upala u dublji snijeg i zaglavila se. Zatražili su od jednog pripadnika HGSS-a da im izvuče automobil, a kada im je objasnio da to ne može učiniti, napali su ga i udarali.