Petak, 31. ožujka 2023

Weather icon

Vrijeme danas

11 C°

pozitivna predviđanja

Komadina: „U iduću godinu uplovit ćemo stabilno"

Autor: Hina

19.12.2022. 17:58
Komadina: „U iduću godinu uplovit ćemo stabilno

Foto: Novi listPrimorsko-goranski župan Zlatko Komadina ocijenio je u ponedjeljak da je 2022. bila izrazito izazovna godina u kojoj je očuvana stabilnost županijskog sustava, posebice osiguravanjem financijskih sredstva proračunskim korisnicima zbog rasta inflacije i cijena energenata.


„U iduću godinu uplovit ćemo stabilno, a što će dalje biti, ovisi o vanjskim utjecajima, no uvijek smo se znali nositi s krizom pa ćemo i sada“, rekao je Komadina na konferenciji za novinare.


Istaknuo je da je Hrvatska ostvarila dva najvažnija cilja na vanjskopolitičkom planu, ulazak u eurozonu i schengenski prostor, te je čestitao Vatrenima na osvojenoj brončanoj medalji na Svjetskome nogometnom prvenstvu u Kataru.
Zamjenica župana Marina Medarić istaknula je skori dovršetak izgradnje sportske dvorane Medicinske škole te dogradnju osnovne škole u Rabu.


Dovršeno je više investicija u luke te je završen veliki investicijski ciklus u Lječilištu Velom Lošinju i bolnici Insuli na Rabu.


Zamjenik župana Vojko Braut rekao je da je stabilizirano poslovanje zdravstvenih ustanova, posebice Zavoda za hitnu medicinu i Doma zdravlja.


Očekuje se građevinska dozvola za novu zgradu Zavoda za hitnu medicinu na lokaciji Rujevica Zapad, a radovi će početi u rujnu sljedeće godine.


Govoreći o projektu Zdravstveni centar – Rujevica Istok, podsjetio je da je izrađeno idejno rješenje središnje zgrade Doma zdravlja. Dodao je da prijedlog novog Zakona o zdravstvenoj zaštiti “veliki naglasak stavlja na Domove zdravlja i primarnu zaštitu, što otvara mogućnost suradnje s državom na realizaciji tog projekta”.


Zamjenik župana Petar Mamula rekao je da su uspješno provedeni svi javni pozivi za potpore poljoprivrednicima i poduzetnicima, a  nastavljeno je ulaganje u Centar za poljoprivredu i ruralni razvoj u Staroj Sušici. Uređen je objekt za preradu voća, a planira se i punionica meda.