Petak, 24. ožujka 2023

Weather icon

Vrijeme danas

21 C°

Forum mladih SDP-a

"Nacionalni program za mlade nije donesen već šest godina"

Autor: Hina

19.12.2022. 14:37

Foto: PixsellForum mladih SDP-a Hrvatske upozorio je u ponedjeljak da Nacionalni program za mlade nije donesen već šest godina te je pozvao državnu tajnicu za demografiju i mlade, HDZ-ovu Željku Josić, da se vrati u rodni Sisak gdje će joj SDP-ovci pokazati kako napraviti strategiju za mlade.


Forum mladih SDP-a ističe u priopćenju da se Andrej Plenković i HDZ-ova Vlada kunu u mlade i proeuropske politike, a niti u samom završetku Europske godine mladih još uvijek nisu donijeli krovnu strategiju – Nacionalni program za mlade.


“Njihov program je neviđen – još ga nitko nije vidio”, rekao je predsjednik Foruma mladih SDP-a Hrvatske Lovro Lukavečki i pozvao državnu tajnicu Željku Josić da se vrati u rodni Sisak, gdje je bila kandidatkinja za gradonačelnicu i izgubila od SDP-ove Kristine Ikić Baniček, kako bi joj pokazali kako treba napraviti strategiju za mlade.
“SDP-ovci su pokazali da znaju kako se rade strategije za mlade i spremni smo im pokazati“, poručio je Lukavečki.


Predsjednik Savjeta mladih Grada Rijeke Luka Čanković ustvrdio je da je SDP u Rijeci u izradu programa uključio sve – od mladih, roditelja, gradske uprave, institucija i organizacija civilnog društva.


“Stojimo na raspolaganju i želimo pomoći da se konačno donese Nacionalni program za mlade”, kazao je Čanković.